Ιστορία Πολιτισμός

Κωνσταντίνος Κανάρης. Άτυχος πατέρας

Τρεις γιοι σκοτώθηκαν σε εχθροπραξίες

Ο Νικόλαος (1818-1848), σκοτώθηκε σε ειδική αποστολή στη Βηρυτό*, ο Θεμιστοκλής (1819-1851), σκοτώθηκε σε ειδική αποστολή στην Αίγυπτο, ο Αριστείδης (1831-1863) σκοτώθηκε έξω από τα ανάκτορα κατά τη διάρκεια των «Ιουνιανών». Πριν από αυτόν πέθανε ο Λυκούργος (1826-1865) που έγινε νομικός και η κόρη του Μαρία (1828-1847).
  • * Πήγε ομάδα Ελλήνων στην Βηρυτό για να βοηθήσουν να εξεγερθούν ταυτοχρόνως με την Ελληνική επαναστάτη οι υπόδουλοι Άραβες κατά των Τούρκων.
    Οι υπόδουλοι αραβόφωνοι χριστιανοί ορθόδοξοι που ανήκαν στο ρουμ μολεύτηκα οι οποίοι φυλετικά είναι ένα μείγμα αρχαίων Ελλήνων, Ρωμιών, Βυζαντινών και Γκασαίδων Αράβων με έντονο βυζαντινό φρόνημα.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου.

Δημήτρης Λίτσας