Ιστορία Πολιτισμός

Η γέννηση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας με τη μορφή ενός graphic novel.

Αυτά τα ερωτήματα, εξίσου καίρια για ιστορικούς όσο και για συγγραφείς ιστορικών μυθιστορημάτων, έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στη δημιουργία της Δημοκρατίας, του graphic novel των Αβραάμ Κάουα και Αλέκου Παπαδάτου που διαδραματίζεται στην εποχή της γέννησης της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του, ο σεναριογράφος του graphic novel, Αβραάμ Κάουα, αναλύει τις ιστορικές, ερευνητικές και εικαστικές επιλογές με τις οποίες απαντήθηκαν τα παραπάνω ερωτήματα κατά τη δημιουργία του βιβλίου. Ακολουθήστε τη διαδρομή της δημιουργίας αυτής, από την καθημερινότητα ενός χαμένου αρχαίου κόσμου ως τους θεούς και τα τέρατα που πορεύονταν με τους προγόνους μας, και από αντίπαλες ερμηνείες των γεγονότων μέχρι τις πολιτικές δολοπλοκίες που άλλαξαν την πορεία της ανθρωπότητας, σε ένα συναρπαστικό όσο και αναπάντεχο ταξίδι.

Διάλεξη του Αβραάμ Κάουα με θέμα “Το Άλλοτε Μέσα Στο Τώρα: Η γέννηση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας με τη μορφή ενός graphic novel” στις 30/03/2022 και ώρα 19:00 μέσω διαδικύου (MS-teams).

Ο Αβραάμ Κάουα είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Λονδίνου και συγγραφέας.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην ομάδα «Εκδηλώσεις ΙΑΚΑ» του MS-TEAMS που είναι προσβάσιμη με κωδικούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η πρόσβαση είναι εφικτή από όλους και χωρίς τη χρήση του MS-TEAMS, από browser Google Chrome ή Microsoft Edge.

Συνδεθείτε στην εκδήλωση.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου.

Δημήτρης Λίτσας

Έλληνας αρχαιολόγος του Κέιμπριτζ έχει σώσει 1.700 αρχαιότητες σε 18 χρόνια.

e-enimerosi