Ειδήσεις και Νέα

ΙΕΑ: Νέα συντονισμένη απελευθέρωση πετρελαίου στην αγορά.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών πως θα ξεκινήσει να απελευθερώνει 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως για τουλάχιστον έξι μήνες, προκειμένου να χαλιναγωγήσει τις τιμές, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα Παρασκευή, συμφώνησε σε μία δεύτερη συντονισμένη απελευθέρωση πετρελαίου μέσα σε ένα μήνα για να ηρεμήσουν τις αγορές, που ταλανίζονται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο  Χιντετσίκο Κοϊζούμι, διευθυντής του τμήματος Διεθνών Υποθέσεων στο Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, τα κράτη μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, δεν συμφώνησαν σχετικά με τους όγκους ή το χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση.

«Υπό το πρίσμα της τρέχουσας κατάστασης… οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση της IEA συμφώνησαν για την ίδια την πρόσθετη αποδέσμευση, αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για τον συνολικό όγκο και την κατανομή κάθε χώρας”, είπε ο Κοϊζούμι στους δημοσιογράφους.

«Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν μεταξύ της γραμματείας του ΔΟΕ και των χωρών μελών», είπε, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες θα μπορούσαν να συμφωνηθούν «μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Ο 31μελής ΔΟΕ που εκπροσωπεί τα βιομηχανικά έθνη αλλά όχι τη Ρωσία, προχώρησε στην μεγαλύτερη συντονισμένη απελευθέρωση πετρελαίου στην ιστορία της την 1η Μαρτίου, σχεδόν 62 εκατομμυρίων βαρελιών, περίπου τα μισά από τα οποία συνεισφέρθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi