Ιστορία Πολιτισμός

Αυστραλία: Κάλεσμα από το Εργατικό Κόμμα της Αυστραλίας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ο πρώην αρχηγός του Ομοσπονδιακού Εργατικού Κόμματος, Μπιλ Σόρτεν, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ελληνικό Κέντρο όπου συναντήθηκε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συζήτησε θέματα σχετικά με την ελληνική κοινότητα, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Τον κ. Shorten υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Bill Papastergiadis OAM, οι αντιπρόεδροι Ανθία Σιδηρόπουλος και Μιχάλης Καραμήτος, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κουκουβιτάκης και ο Ταμίας Μαρίνης Πιρπιρής.

«Χαίρομαι που σε έχουμε στο Ελληνικό Κέντρο για άλλη μια φορά. Έχετε πάει σε κάθε μεγάλη εκδήλωση που διοργανώσαμε στο παρελθόν», είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Ο κ. Shorten αναγνώρισε τη συμβολή των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία λέγοντας ότι «είμαστε τυχεροί που έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους ελληνικής κληρονομιάς».

«Οι Αυστραλοί της ελληνικής κληρονομιάς συνέβαλαν πολύ στην Αυστραλία», είπε. «Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους ελληνικής κληρονομιάς. Για τους Ελληνοαυστραλούς, τους Έλληνες και όλους τους Αυστραλούς που αγαπούν την ιστορία της Ελλάδας, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Τραβήχτηκαν σε διαφορετική εποχή και τώρα είναι η ώρα για τη Βρετανική Κυβέρνηση και το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψουν έναν ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής κληρονομιάς στο σπίτι τους στην Ελλάδα, ώστε όλοι να τα απολαύσουν».

Επίσης, η Ομοσπονδιακή Βουλευτής Μαρία Βαμβακινού επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (GCM).

Η κα Βαμβακινού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Γ.Σ.Μ. Παπαστεργιάδη, την Αντιπρόεδρο Ανθία Σιδηροπούλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ Σπυριδούλα Δημητρίου και Δρ. Νίκο Ντάλλα.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου.

Δημήτρης Λίτσας