Κοινωνία Κόσμος

Αντίο, ταχυδρόμε! Τα σχέδια αναρτήσεων αλλάζουν κατά την παράδοση.

Άσχημα νέα για τους ταχυδρόμους! Όπως αποκάλυψε έρευνα της «WELT am Sonntag», η Deutsche Post σχεδιάζει να αλλάξει το σύστημα παράδοσης. Σε αυτό το πλαίσιο, διακυβεύεται η λέξη «διασυνδεδεμένη παράδοση». Το TECHBOOK αποκαλύπτει τι σημαίνει αυτό για τον κλασικό ταχυδρόμο αλλά και για τον παραλήπτη.

Η συνδυασμένη παράδοση εκτελείται ήδη και θα ενισχυθεί.

Ως συνδυασμένη παράδοση νοείται η παράδοση δεμάτων και επιστολών από τον ίδιο διανομέα. Σύμφωνα με τη «Welt am Sonntag», αυτό το μοντέλο έχει ήδη παρουσιαστεί εν μέρει από το 2018 και τουλάχιστον οι μισοί από τους 120.000 παραδόσεις δεμάτων λέγεται ότι ήδη παραδίδουν και τα δύο. Ωστόσο, η αρχή δεν χρησιμοποιείται στις μεγάλες πόλεις, όπως θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί, αλλά έχει αποδειχτεί πάνω από όλα στα περίχωρα.

Σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο που ονομάζεται «Οδηγός προγραμματισμού για το μελλοντικό δίκτυο παράδοσης», στο οποίο αναφέρεται το «WELT am Sonntag», το ποσοστό των κοινών παραδόσεων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω έως το 2025. Συνολικά το 75 τοις εκατό όλων των επιστολών και των δεμάτων θα πρέπει να παραδοθούν μαζί.

Η διακοπείσα επιστολή παρέχει αλλαγή

Η «Welt am Sonntag» επικαλείται την αλλαγή στην αναλογία επιστολών-δεμάτων ως αιτία για την αύξηση της παράδοσης του δικτύου. Αντίστοιχα, η αποστολή δεμάτων αυξάνεται κατακόρυφα, ενώ όλο και λιγότερες επιστολές αποστέλλονται. Τα παρακάτω σχήματα το καθιστούν ιδιαίτερα σαφές. Το 2010, στάλθηκαν 20 επιστολές για κάθε δέμα που αποστέλλεται. Σύμφωνα με μια πρόβλεψη για το 2030, θα πρέπει να υπάρχει ένα γράμμα ανά δέμα.

Οι λόγοι είναι αυτονόητοι. Από τη μία πλευρά, η επιχείρηση ταχυδρομικών παραγγελιών ανθεί. Αυτό δημιουργεί μια ποικιλία συσκευασιών. Η άνοδος της Amazon είναι εμβληματική εδώ. Από την άλλη, πολλές εταιρείες γλιτώνουν από την κλασική αλληλογραφία, ειδικά για διαφήμιση, και προτιμούν να χρησιμοποιούν φθηνότερα e-mail.

Πολλοί ταχυδρόμοι θα μπορούσαν να χάσουν τη δουλειά τους

Τουλάχιστον αυτό περιμένει η ένωση επικοινωνιών DPV. Σε σύγκριση με το «Welt am Sonntag» μιλάει κανείς για αύξηση προσωπικού. Αυτό έχει ήδη οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας στο παρελθόν. Η ίδια η Post αμύνεται ενάντια σε αυτό και ανακοίνωσε ότι δεν θέλει να περικόψει θέσεις εργασίας λόγω της συνδυασμένης παράδοσης. Και οι πελάτες δεν πρέπει να έχουν κανένα μειονέκτημα. Οι ίδιοι οι διανομείς φοβούνται επίσης αυξημένη σωματική καταπόνηση.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi