Ειδήσεις και Νέα

Πάτρα: Αυτή η κατάθεση ρίχνει φως στο πέπλο μυστηρίου.

Ειδικότερα, αν και τα όσα κατέθεσε είναι απόρρητα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επικαλούμενη νομικούς κύκλους, δημοσιεύει πως μεταξύ των αναφορών του κ. Ηλιάδη στις «περίεργες συμπεριφορές» των γονέων της μικρής, επέμεινε και στο «κομβικό στοιχείο» της «τροπονίνης» που εμφανίστηκε πολύ υψηλή στις εξετάσεις της 9χρονης.

Ο κ. Ηλιάδης φαίνεται να υποστήριξε ότι το εύρημα αυτό μπορεί να «φωτίσει» κάτι ιδιαίτερο στη δικαστική υπόθεση, «πιθανής εγκληματικής πράξης».

Στην κατάθεσή του, αφού ανέφερε ότι το στοιχείο της «τροπονίνης» ήταν πράγματι μόνο για μια μέρα τόσο υψηλό και έπεσε την επομένη, εξήγησε ότι μια τιμή που πέφτει σχεδόν αμέσως είναι ένας παράγοντας που έχει αρθεί.

Επί της ουσίας κατέθεσε ότι το εύρημα δεν προήλθε από την ίδια την καρδιά, αλλά ενδεχομένως από… εξωγενή παράγοντα και ανέφερε ως παράδειγμα, ότι ένα στοιχείο που δυσπραγεί την καρδιά είναι το οξυγόνο. Ως ένζυμο, δε, αποκλειστικό της καρδιάς, δεν επιτρέπει να παραληφθεί ή να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι και αποτέλεσμα ενεργοποίησης του βηματοδότη που είχε το παιδί, σύμφωνα πάντα με όσα γράφει το ίδιο μέσο.

Πάτρα: Δριμύ κατηγορώ Λέων για τους ιατροδικαστές

Αίσθηση προκαλούν τα όσα υποστήριξε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας για τις εξελίξεις στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά της Πάτρας. Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Αντ1, άφησε αιχμές αφού για πρώτη φορά ζητάει να ερευνηθούν ιατροδικαστές που προσπάθησαν όπως τονίζει, «να θολώσουν μια επιστημονική άποψη».

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: «Βόμβα» από τον ιατροδικαστή Λέων – Ζητά να μπουν στο «κάδρο» ιατροδικαστές που «προσπάθησαν να καλύψουν γεγονότα»

Ο Γρηγόρης Λέων τονίζει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει τις αδυναμίες του κλάδου, με τη στάση και την επιμονή της. Επισημαίνει πως αν γίνει έρευνα για τα όσα έκαναν συνάδελφοί του, ο κόσμος θα συζητάει τα στοιχεία που θα προκύψουν για καιρό. Φτάνει στο σημείο να πει, πως οι ιατροδικαστές που αναφέρεται, προσπάθησαν να καλύψουν γεγονότα, επειδή έχουν τις ειδικές γνώσεις για να το κάνουν.

«Ήταν βέβαιο από την αρχή ότι κάτι δεν είχε πάει καλά και από μεριάς της ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν σας κρύβω πως αυτός ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος δρόμος για μένα. Το να αναφέρεσαι σε λάθη συναδέλφων και να προσπαθείς να αναδεικνύεις τις αστοχίες τους, δεν είναι εύκολο. Είχα τη στήριξη των έντιμων συναδέλφων. Εάν κάνετε ένα ρεπορτάζ για αυτά που συνέβησαν από μεριάς ιατροδικαστών σε αυτή την υπόθεση, θα έχετε να συζητάτε για πάρα πολύ καιρό.»

«Δυστυχώς δεν είναι όλα αθώα σε μια τέτοια ιστορία. Η κυρία Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει παθογένειες ενός συστήματος που υπάρχουν για χρόνια. Εμένα δεν με ενοχλεί το επιστημονικό λάθος γιατί είναι ανθρώπινο και δεν υπάρχει δόλος. Με ενοχλεί και αρχίζει να γίνεται περίεργο, η επιμονή στο λάθος. Αυτό είναι κατι που ενοχλεί και προσωπικά και σαν ιατροδικαστική κοινότητα.»

«Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να θολώσουν μια επιστημονική άποψη, με κάθε τρόπο. Μιλάω για συναδέλφους μου, που έχουν ειδικές γνώσεις για να θολώσουν μία εικόνα. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Από αυτή την ιστορία θα πρέπει να βγούμε κερδισμένοι στην ιατροδικαστική κοινότητα».

Πάτρα: «Δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια η Μαλένα» είπε η ογκολόγος

«Η αιτία θανάτου της Μαλένας δεν είναι η ηπατική ανεπάρκεια» δηλώνει κατηγορηματικά η ογκολόγος του κοριτσιού, μιλώντας στην τηλεόραση του Star.

Η διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του «Αγλαΐα Κυριακού» και ο ογκολόγος της Μαλένας, ήταν ο άνθρωπος που παρακολουθούσε το παιδί τις εννέα ημέρες που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Η ίδια μιλώντας στην τηλεόραση του Star είπε πως δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια, καθώς δεν υπήρχε καμία λειτουργική βλάβη στο συκώτι της Μαλένας.

Όπως είπε, 24 ώρες πριν τον θάνατο είχε γίνει βιοχημικός έλεγχος στο ήπαρ της Μαλένας, ο οποίος είχε βγει καθαρός, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε άρτια κλινική εικόνα.

«Πώς τότε υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια», αναρωτήθηκε αφήνοντας υπονοούμενα.

Σε ερώτηση για το αν λόγω της χημειοθεραπείας θα μπορούσε να προκληθεί ηπατική ανεπάρκεια, εκείνη απάντησε: «Ακόμα και παιδιά που κάνουν χρόνια χημειοθεραπεία μπορεί να επηρεάζεται το ήπαρ, όμως έχουν άριστη ηπατική λειτουργία».

Η ίδια μιλώντας για την Μαλένα είπε: «Μέχρι και την τελευταία στιγμή είχα ένα παιδί άγγελο, ένα παιδί αστέρι, ήταν άρτια η κατάστασή της».

«Οι γονείς δεν μου έδωσαν ούτε λεπτό την εντύπωση ότι δεν ασχολούνταν με το παιδί. Αναμένω να καταθέσω στις αρχές», είπε, η ογκολόγος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη.

Πάτρα: Εξειδικευμένες εξετάσεις για Ιριδα και Μαλένα για να λυθεί το μυστήριο

Το συκώτι και οι νεφροί της Μαλένας βρίσκονται ήδη στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο. Από διαφορετικές τομές έχει γίνει λήψη ιστών, προκειμένου να γίνουν εξειδικευμένες ιστολογικές και κυρίως τοξικολογικές εξετάσεις.
Στόχος η πιθανή ανάδειξη τοξικής ουσίας που επέφερε το θανατηφόρο αποτέλεσμα. Στο πρώτο στάδιο της νεκροψίας-νεκροτομής είχε διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, εκτεταμένη εκφύλιση στο συκώτι και ήπιες παρεγχυματώδεις αλλοιώσεις νεφρού, ευρήματα που θα επανεξεταστούν, καθώς τέτοια εμφανίζονται και σε περιπτώσεις χορήγησης τοξικής ουσίας ή δηλητηρίου.

Αναφορικά με το θάνατο της Ιριδας, επανεξετάζεται εργαστηριακά το πανάκι που παραδόθηκε στους αστυνομικούς από την αδελφή τής Ρούλας Πισπιρίγκου, μία μέρα μετά το θάνατο του παιδιού. Το οροαιματηρό υγρό που βρέθηκε πάνω του προέρχεται από εξαγγείωση. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, έχει προέλθει είτε από το σκούπισμα των χειλιών, στα οποία είχε διαπιστωθεί ερυθρότητα και αποξήρανση, είτε από τους πνεύμονες και υποδηλώνει, σε συνδυασμό με άλλα ιατροδικαστικά ευρήματα, όπως το τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο, ασφυκτικό θάνατο. Το τραύμα στο στόμα εξετάζεται αν είναι συνέπεια βίαιου τρόπου εισχώρησης του πανιού και έχει προέλθει από χέρι, δάχτυλα ή νύχια.

Οι ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς, που έλαβαν την εισαγγελική παραγγελία για νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις, έχουν προβεί στις παραπάνω ενέργειες, ενώ έχουν λάβει τους ιατρικούς φακέλους της Μαλένας και της Ιριδας και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις με όλα τα μακροσκοπικά και εργαστηριακά ευρήματα.

Στην περίπτωση της Μαλένας, αν οι παθολογοανατόμοι, οι οποίοι προβαίνουν σε νέες ιστολογικές εξετάσεις, έχουν ενδείξεις τοξικής ουσίας, τότε με νέο και σύγχρονο εξοπλισμό θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τη χρησιμοποίηση θανατηφόρας ουσίας στη Μαλένα. Αν υπάρχει ένα εύρημα που επηρεάζει ένα όργανο, υπάρχει η τεχνολογία αναζήτησης η οποία έχει τη δυνατότητα εντοπισμού της ουσίας.

Για την υπόθεση της 6 μηνών Ιριδας, γίνονται νέες εξετάσεις στο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της και παραδόθηκε ένα 24ωρο μετά το θάνατό της. Αντίστοιχες θα είναι οι ενέργειες στα δείγματα ιστών του άτυχου παιδιού, στο πλαίσιο νέων ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη τοξικής ουσίας και κυρίως ευρήματα που μπορεί να αναδεικνύουν ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα είναι πολύ σημαντική και κομβική η κατάθεση της ιατροδικαστού, Αγγελικής Τσιόλα, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή της Ιριδας.

Στο μεταξύ, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου και των συνηγόρων της περί χορήγησης κεταμίνης στην Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi

Το Ισραήλ επιτίθεται στο Ιράν.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi