Αθλητισμός

Το Πριγκιπάτο έχει μονάρχη και τον λένε Στέφανο!

Παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα στο φινάλε, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 22χρονου Ισπανού (Νο.46) με 6-3, 7-6(3) σε 96 λεπτά και κατέκτησε τον όγδοο τίτλο της καριέρας του! Το χώμα είναι η επιφάνειά του και φαίνεται ότι θα το δείξει… εμφατικά και τη φετινή σεζόν…

Πέντε μήνες μετά την επέμβαση στον αγκώνα του και εν μέσω πολλών… αμφιβολιών, ο 23χρονος τενίστας φτάνει σε ένα από τα πιο βαριά του τρόπαια, ανεβαίνοντας στο Νο.2 της φετινής βαθμολογίας (Race), πίσω μόνο από τον Ράφα Ναδάλ. Έχει, μάλιστα, τώρα δύο νίκες παραπάνω από τον Ισπανό θρύλο τη φετινή σεζόν και βρίσκεται στην κορυφή με 22!

Ήταν ένα εξαιρετικό τουρνουά για τον Στεφ και το… κερασάκι ήρθε με την επιβλητική νίκη σε βάρος του τενίστα που είχε κόψει τον δρόμο του Νόβακ Τζόκοβιτς! Και αν εξαιρέσουμε τη νευρικότητα στο φινάλε, ο Τσιτσιπάς έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι, θυμίζοντας ξανά τον περσινό Στέφανο του χώματος!

Οι δύο τελευταίες εμφανίσεις του στο Πριγκιπάτο μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι θα δούμε ξανά μεγάλα πράγματα σε αυτή την επιφάνεια!

Σε ό,τι αφορά το ματς με τον Νταβίντοβιτς, ο Ισπανός φρόντισε να… ξυπνήσει τον Στεφ με το μπρέικ που σημείωσε στο τρίτο γκέιμ. Ο Νο.5 τενίστας στον κόσμο βρήκε την άμεση απάντηση και από εκείνο το σημείο άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα.

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο σερβίς του, πέτυχε ένα ακόμα μπρέικ στο όγδοο γκέιμ και δεν δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να «γράψει» το 1-0. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήρε τους 12 από τους 14 τελευταίους πόντους!

Μπήκε, λοιπόν, με φόρα στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο ο νεαρός Ισπανός κατάφερε με τη βοήθεια της εξέδρας να γυρίσει το σετ και να προηγηθεί με 2-3. Ο Στεφ, ωστόσο, συνέχισε να πιέζει και με το νέο μπρέικ στο 4-4, πήρε τις μπάλες για να καθαρίσει το ματς.

Ίσως αγχώθηκε, όμως, και άρχισε να παίζει παθητικά, δίνοντας… δικαιώματα στον αντίπαλό του. Το 5-4 έγινε 5-6 για τον ενθουσιώδη Ισπανό και ξαφνικά το ματς μετατράπηκε σε… θρίλερ.

Ο Τσιτσιπάς, ωστόσο, δεν άφησε τον Νταβίντοβιτς να πιστέψει για πολύ στην ανατροπή. Στο τάι μπρέικ ήταν καταιγιστικός, πέρασε μπροστά με 6-2 και εκμεταλλευόμενος το δεύτερο ματς πόιντ του έκλεισε θριαμβευτικά τον αγώνα. Φυσικά και ξάπλωσε αμέσως μετά στο πιο αγαπημένο του χώμα… Τα δύο τελευταία χρόνια έχει χάσει μόνο ένα σετ στο Πριγκιπάτο!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ακούστηκε ο εθνικός ύμνος στο Court Rainier III και αυτό το παιδί συνεχίζει να μας κάνει περήφανους…

Ο Στεφ δεν θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει και πολύ, όμως, αφού θα φύγει άμεσα για τη Βαρκελώνη, τον δεύτερο σταθμό του στη χωμάτινη σεζόν. Εκεί, φυσικά, θα πάει και ο Ισπανός, που από αύριο θα είναι στο Νο.27 της παγκόσμιας κατάταξης.

Aντί επιλόγου, να θυμίσουμε τους οκτώ τίτλους που Στεφ, με την πίστη ότι η λίστα θα μεγαλώσει πολύ σύντομα: Μοντε Κάρλο 2021-2022, Λιόν 2021, Μασσαλία 2019-2020, ATP Finals 2019, Εστορίλ 2019, Στοκχόλμη 2018.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi