Αθλητισμός

Τον έβγαλε… Ντιμιτρ-όφ ο Στέφανος!

Θ’ αντιμετωπίσει τον «γηπεδούχο» Κάρλος Αλκαράθ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 30χρονου Βούλγαρου με 6-1, 6-4 σε μόλις 70 λεπτά και… έβγαλε τη μισή δουλειά για σήμερα. Και αυτό, διότι θα επιστρέψει σε λίγη ώρα στο court για να αντιμετωπίσει τον 18χρονο Ισπανό και να διεκδικήσει το εισιτήριο για την τετράδα!

Η βροχή… τα έκανε μούσκεμα χθες στο Barcelona Open, αλλά μέχρι τώρα ο Στεφ έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μετά από πολύωρη αναμονή, άφησε εκτός χθες βράδυ τον Ίλια Ιβάσκα και σήμερα, αρκετά φρέσκος, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον απογοητευτικό Ντιμιτρόφ.

Κόντρα στον Αλκαράθ, βέβαια, ανεβαίνει ο πήχης, καθώς το παιδί-θαύμα του παγκοσμίου τένις, που έχει και αυτό διπλή αποστολή σήμερα, έχει… βρει το κουμπί του Στεφ και σε δύο αγώνες έχει ισάριθμες νίκες. Τα κατάφερε πέρυσι στη Νέα Υόρκη, τα κατάφερε και φέτος στο Μαϊάμι, όπου στη συνέχεια κατέκτησε και τον πρώτο Masters τίτλο του!

Το καλό είναι ότι, όπως και ο Κάρλος, ο Στέφανος δεν χρειάστηκε να ιδρώσει και πολύ στο πρώτο ματς του. Εκμεταλλεύτηκε αρχικά τα… αμέτρητα λάθη του Ντιμιτρόφ και χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ σε μόλις 25 λεπτά!

Ο Βούλγαρος ανέβασε στη συνέχεια την απόδοση του, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα με μπρέικ που πήρε δύο φορές: το 0-1 έγινε 1-1 και το 2-3 έγινε 3-3. Βρέθηκε, λοιπόν, στο 5-4 να σερβίρει υπό πίεση και τότε… «χτύπησε» ο Στεφ. Σημείωσε το τρίτο του μπρέικ στο σετ και έκλεισε τον αγώνα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε… περιπέτεια.

Είναι αήττητος φέτος στο χώμα με ρεκόρ 7-0 και συνολικά έχει 24 νίκες στη σεζόν, τις περισσότερες από κάθε άλλον.

Ο αγώνας με τον Αλκαράθ αναμένεται να αρχίσει περίπου στις 19.30, ανάλογα και με το πώς θα πάει το ματς Καρένιο-Ρουντ. Ο τρίτος προημιτελικός είναι Σβάρτσμαν-Αλιασίμ, ενώ ο Άλεξ Ντε Μινόρ περιμένει Κάμερον Νόρι ή Μάρτον Φούτσοβιτς, που έχουν πάει σε τρίτο σετ.

Ο Καρένιο νίκησε νωρίτερα τον Λορέντζο Σονέγκο με 6-2, 5-7, 6-2, ο Ρουντ τον Εμίλ Ρουσουβουόρι με 6-2, 6-2, ο Σβάρτσμαν τον Λορέντζο Μουζέτι με 6-4, 7-5, ο Αλιασίμ τον Φράνσις Τιάφοου με 7-5, 6-4 και ο Ντε Μινόρ είδε τον Λόιντ Χάρις να εγκαταλείπει τον αγώνα τους μετά το πρώτο σετ (6-0).

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi