Ειδήσεις και ΝέαΠολιτική

Γερμανία: Έτσι θα φορολογείται το Bitcoin στο μέλλον.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών (BMF) δημοσίευσε τη βάση της φορολογίας για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία σε μια μακροχρόνια προετοιμασμένη επιστολή 24 σελίδων.

Αυτή είναι η πρόοδος για τους Γερμανούς χρήστες κρυπτογράφησης, αν και δεν παρέχει άμεση νομική βεβαιότητα, λέει ο Kai Kremer από το Πανεπιστήμιο του Münster. “Η επιστολή εκθέτει τη διοικητική άποψη. Οι φορολογούμενοι που τη χρησιμοποιούν ως οδηγό κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης μπορούν να υποθέσουν ότι η εφορία θα την αποδεχτεί”.

Αυτό γίνεται πολύ σαφές, για παράδειγμα, με την άποψη ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης είναι πάντα οικονομικά αγαθά. «Υπάρχει κάποια ασυμφωνία με μια απόφαση του Οικονομικού Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με την οποία αυτή η υπόθεση δεν είναι γενικά σωστή. Ωστόσο, η γενική άποψη ως οικονομικό αγαθό επικρατεί στη βιβλιογραφία και στα δικαστήρια», λέει ο Mathias Link, συνεργάτης της PWC και ειδικός σε θέματα κρυπτογράφησης.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

FAZ

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi