Πολιτική

Οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν καθώς οι επενδυτές αποκομίζουν κέρδη.

Οι επενδυτές έβγαλαν κέρδη μετά την άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης, αν και υπό τη σκιά του φόβου για την προσφορά καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού αργού και με περιορισμένη αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν 1,42 δολάρια ή 1,3%, στα 110,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) ήταν 1,10 δολάρια ή 1,0%, χαμηλότερα στα 109,39 δολάρια το βαρέλι. Και οι δύο δείκτες αναφοράς, που σημείωσαν άλμα περίπου 4% την περασμένη Παρασκευή, νωρίτερα ανέβηκαν κατά περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι, με το WTI να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Μαρτίου στα 111,71 δολάρια.

«Οι επενδυτές άντλησαν κέρδη μετά από ένα απότομο κέρδος την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο Naohiro Niimura, συνεργάτης της Market Risk Advisory. «Παρόλα αυτά, με την προγραμματισμένη απαγόρευση από την ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο και την αργή αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ, οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν κοντά στα τρέχοντα επίπεδα κοντά στα 110 δολάρια το βαρέλι έως ότου κατέβουν στα τέλη του τρέχοντος έτους λόγω της αποδυνάμωσης της παγκόσμιας ζήτησης».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να συμφωνήσει σε ένα σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο αυτόν τον μήνα παρά τις ανησυχίες για την προμήθεια στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσαν τέσσερις διπλωμάτες και αξιωματούχοι την Παρασκευή, απορρίπτοντας προτάσεις για καθυστέρηση ή υποβάθμιση των προτάσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα επέβαλε κυρώσεις σε αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας, προκαλώντας ανησυχίες για τον εφοδιασμό.

Ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας – υποβαθμίζει τα προηγουμένως συμφωνημένα σχέδια για αυξήσεις της παραγωγής λόγω των ανεπαρκών επενδύσεων σε κοιτάσματα πετρελαίου σε ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ και, πιο πρόσφατα, των απωλειών στη ρωσική παραγωγή. Η τελευταία μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ έδειξε ότι η παραγωγή του τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 153.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στα 28,65 εκατομμύρια bpd, υπολείποντας την άνοδο κατά 254.000 bpd που επιτρέπεται στον ΟΠΕΚ βάσει της συμφωνίας.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi