Άμυνα

Oι πρώτες εικόνες από την κατασκευή της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belh@rra.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και είδε από κοντά την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι εργασίες ναυπήγησης της πρώτης γαλλικής FDI Belh@rra, η οποία ήδη έχει πέσει στο νερό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετράκης κατά την επίσκεψή του στα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επικεφαλής των εταιρειών, ρωτώντας σημαντικές λεπτομέρειες που αφορούν τη διαμόρφωση των ελληνικών Belh@rra, που αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα η πρώτη το 2025 και οι άλλες δύο το 2026. Ήδη στα ναυπηγεία της Λοριάν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή της πρώτης γαλλικής φρεγάτας, με τις εργασίες να προχωρούν με απόλυτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Κατά την επίσκεψη του ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και είδε από κοντά την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι εργασίες ναυπήγησης των φρεγατών FDI, ενώ όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το ΓΕΝ στο Twitter, έγινε και σχετική ενημέρωση με λεπτομέρειες για την εξέλιξη του προγράμματος.

Επίσης είχε επαφές με την γαλλική πολυεθνική THALES η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το κορυφαίο ραντάρ Seafire που θα φέρουν οι φρεγάτες Belh@rra και είναι το πρώτο αμιγώς ψηφιακό πολυλειτουργικό ραντάρ με ενεργή κεραία και σταθερά πάνελ. Ακόμη, επισκέφθηκε και το MICA Centre, γαλλικό κέντρο τεχνογνωσίας αφιερωμένο στη θαλάσσια ασφάλεια.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο».

Iron Dome και μάλιστα προχθές γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή!!!

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi