Ιστορία ΠολιτισμόςΚοινωνία Κόσμος

ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΑΛΜΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΧΡΗΣΤΗ ΦΟΡΗΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ?

Μία φωτογραφία που μοιράζεται ευρέως στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνει κάτι σαν να είναι ένας φορητός υπολογιστής σε επιτύμβια πλάκα από την αρχαία Ελλάδα.

Σε αντίθεση με πολλές εικόνες που περνούν γύρω από κύκλους συνωμοσίας, η φωτογραφία αυτής των 2.100 ετών δεν έχει αλλοιωθεί ή «ψηφιακά ενισχυθεί».

Με την πρώτη ματιά, το ανάγλυφο από τη συλλογή του J. Paul Getty Museum, φαίνεται, μοιάζει λίγο σαν κάποιος που κρατάει ανοιχτό ένα laptop:

56b4393c1800002d0080b54d.jpeg
Ο θρύλος λέει ότι το Μαντείο των Δελφών συνδέει ιερείς με σούπερ φυσικά όντα που πέρασαν με την προηγμένη τεχνολογία. Και οι θεωρίες συνωμοσίας λένε πώς είναι ένας σύγχρονος φορητός υπολογιστής, κατέληξε σε ελληνική γλυπτική από το 100 π.Χ.

Η ιδέα αυτού του γλυπτού με φορητό υπολογιστή εγείρει κάθε είδους προφανείς ερωτήσεις. Σε τι συνδέθηκε; Είχαν Wi-Fi; Netflix και δεδομένα; Γιατί ένα φορητό υπολογιστή και όχι ένα tablet; Και από πού προήλθε; Ήταν κατασκευασμένο από έναν αρχαίο Steve Jobs, που άφησε πίσω του έναν ταξιδιώτη του χρόνου ο Bill Gates ή ήταν ένα δώρο από τους αρχαίους εξωγήινους;

Στην πραγματικότητα, το γλυπτό φυσικά δεν δείχνει έναν φορητό υπολογιστή – και αυτές οι τρύπες δεν είναι ούτε οι θύρες USB. Το μουσείο δήλωσε ότι το ανάγλυφο, το οποίο φέρει τον τίτλο ” Τάφος Νάισκος ενθρονισμένης γυναίκας με ακτιβιστή “, απεικονίζει έναν σκλάβο.

“Η απεικόνιση του θανόντος που φτάνει σε ένα αντικείμενο που κατέχει ένας υπάλληλος έχει μακρά ιστορία στην ελληνική ταφική τέχνη και μάλλον παραπέμπει στην ελπίδα συνεχούς γήινας απόλαυσης στη μετά θάνατον ζωή”, γράφει το μουσείο στην περιγραφή.

Στο βιβλίο ” Ελληνικό Γλυπτικό Γλυπτικής: Κατάλογος των Συλλογών στη Βίλα Getty “, η συγγραφέας Janet Burnett Grossman περιέγραψε τη γυναίκα στο ανάγλυφο ως φθάνοντας στο “καπάκι ενός ανοιχτού επίπεδου κουτιού ή καθρέφτη”.

Φυσικά, ο καθένας με την τάση να πιστεύει ότι είναι φορητός υπολογιστής στην πρώτη θέση πιθανότατα δεν πρόκειται να πιστέψει ότι είναι ένα επίπεδο κουτί ή ένας καθρέφτης.

Η αλήθεια λοιπόν είναι εκεί έξω.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου

Δημήτρης Λίτσας

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi