Κοινωνία Κόσμος

Βρετανία: Αεροδρόμιο Χίθροου – Εκατοντάδες «ορφανές» βαλίτσες στοιβαγμένες στον τερματικό σταθμό

Το χάος αυτό φαίνεται πως οφείλεται τόσο στην έλλειψη προσωπικού, όσο και σε ένα «πρόβλημα στο σύστημα αποσκευών» που έχει αναφερθεί.

Η Ντέμπορα Χάινς, δημοσιογράφος του Sky News, ήταν αυτή που έφερε πρώτη στη δημοσιότητα το πρόβλημα.

«Υπήρχαν συστάδες από βαλίτσες χωρίς ιδιοκτήτες ομαδοποιημένες γύρω από διάφορους μεταφορικούς ιμάντες», αναφέρει η Χάινς, η οποία ρώτησε το προσωπικό του Χίθροου σχετικά, για να λάβει την απάντηση ότι υπήρχε «πρόβλημα με το σύστημα».

«Οι υπάλληλοι έμοιαζαν να προσπαθούν να τακτοποιήσουν τις βαλίτσες δίπλα σε στύλους με γράμματα από το αλφάβητο κολλημένα πάνω τους – ίσως να αντιστοιχούν στο όνομα του ιδιοκτήτη κάθε τσάντας», υποθέτει η δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Χίθροου: «Νωρίτερα σήμερα υπήρχε ένα τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα αποσκευών του Τερματικού 2, το οποίο έχει πλέον επιλυθεί. Οι επιβάτες μπορούν πλέον να κάνουν check-in κανονικά, αλλά ορισμένοι επιβάτες που αναχώρησαν από τον τερματικό σταθμό 2 νωρίτερα σήμερα μπορεί να ταξίδεψαν χωρίς τις αποσκευές τους. Συνεργαζόμαστε στενά με αεροπορικές εταιρείες για να επανενώσουμε τους επιβάτες με τις αποσκευές τους το συντομότερο δυνατό».

Οι εικόνες από το αεροδρόμιο του Χίθροου έρχονται σε μια περίοδο, κατά την οποία πολλά ακόμη αεροδρόμια ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, λόγω της πολιτικής αρκετών αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων να μειώσουν το προσωπικό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων τον περασμένο μήνα.

Την Παρασκευή 17/6, το αεροδρόμιο Γκάτγουικ, επίσης στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι περιορίζει τον αριθμό των ημερήσιων πτήσεων σε 825 τον Ιούλιο και 850. Ο στόχος αυτής της κίνησης υποτίθεται πως είναι το να μπορέσουν οι επιβάτες «να βιώσουν ένα πιο αξιόπιστο και καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης».

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi

Σεισμός 6,1 βαθμών Ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi