Εθνικά Θέματα

Ο Ερντογάν θέλει να καταγγείλει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά.

«Απόβαση με ντοκουμέντα», όπως είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah, θέλει να κάνει στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει φέρεται να έχει κάνει σημαία το… δίκιο που πνίγει την Άγκυρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος πρόκειται να παρουσιάσει στους συμμάχους στοιχεία για τα «στρατιωτικοποιημένα νησιά» και τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό, η Άγκυρα φέρεται έτοιμη να καταγγείλει μέσω ντοκουμέντων ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες της Λοζάνης και των Παρισίων.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται να σβήσει τις όποιες ενδείξεις διαλλακτικότητας είχαν διαφανεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χουλουσί Ακάρ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του την Πέμπτη έκανε μια μάλλον ασυνήθιστη για τα δικά του δεδομένα δήλωση.

«Τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας, η επικέντρωση στη θετική ατζέντα, η συμβολή της επικοινωνίας στις σχέσεις καλής γειτονίας, η διμερής/περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση των εντάσεων», είπε.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης σχολιάζει ότι η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να δείξει στο εσωτερικό ότι πάει δυνατή στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στο πεδίο της οικονομίας, τα οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi