Ψυχολογία

Πώς θα φτιάξετε anti-stress πλαστελίνη με άρωμα λεβάντας.

Οι τελευταίοι μήνες έχουν κάνει το στρες σας να χτυπήσει κόκκινο; Αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου; Θέλετε με κάποιο τρόπο να χαλαρώσετε αλλά δεν ξέρετε πώς;

Μεταξύ άλλων, βοηθά στον καλύτερο ύπνο και στη χαλάρωση.

Μια μελέτη έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν σε χώρο αρωματισμένο ελαφρά με λεβάντα, είχαν 20% καλύτερο ύπνο από εκείνους που κοιμόντουσαν με άλλο άρωμα (γλυκό αμυγδαλέλαιο). Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η εισπνοή αιθέριου ελαίου λεβάντας, πριν πάτε για ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερο, πιο υγιή ύπνο. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν επίσης ότι είχαν περισσότερη ενέργεια το πρωί μετά την εισπνοή λεβάντας.

Όσο για τη χαλάρωση, έρευνες έχουν δείξει ότι η λεβάντα έχει μια κατευναστική επίδραση, που προωθεί τη χαλάρωση και βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Άλλη μελέτη έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες μύριζαν λάδι λεβάντας για τρία λεπτά, αισθάνονταν πιο χαλαροί και είχαν μειωμένο επίπεδο άγχους και στρες.

Ο ρόλος της πλαστελίνης

Η πλαστελίνη; Όχι, δεν παίζει κανέναν σπουδαίο ρόλο εδώ. Απλά είναι από μόνη της χαλαρωτική, λειτουργεί ως anti-stress δραστηριότητα πλάθοντας και παίζοντάς τη στα χέρια. Όσο λοιπόν παίζεται και η πλαστελίνη ζεσταίνεται στα χέρια σας, το άρωμα λεβάντας θα «βγαίνει» κι εσείς θα χαλαρώνεται.

Θα μπορούσε να χαλαρώσει ακόμη και τα ίδια σας τα παιδιά.

Πώς θα φτιάξετε anti-stress πλαστελίνη με άρωμα λεβάντα

Υλικά:

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1/2 κούπα αλάτι
  • 3 κ.τ.σ κρεμόριο
  • 1 κ.τ.σ λάδι αμυγδάλου ή καρύδας
  • 1/2 κούπα βραστό νερό
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Πώς θα τη φτιάξετε:

Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το κρεμόριο και το λάδι σε ένα μπολ.

Προσθέστε το βραστό νερό και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Αν το μείγμα κολλάει προσθέστε λίγο αλεύρι ή λίγο corn flour.

Μόλις πλάθεται ευχάριστα και δεν κολλάει στα χέρια σας, ρίξτε το έλαιο λεβάντας και ζυμώστε καλά. Αν θέλετε πιο έντονο άρωμα προσθέστε περισσότερες σταγόνες έλαιο λεβάντας.

Αφήστε 20 λεπτά μέχρι να κρυώσει και παίξτε με την anti-stress πλαστελίνη σας.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς να βρούμε κίνητρο και να πετύχουμε τους στόχους μας; Πολύτιμες συμβουλές #5

Χριστίνα Σιμοπούλου.

Πώς να βρούμε κίνητρο και να πετύχουμε τους στόχους μας; Πολύτιμες συμβουλές! #3

Γιατί οι ευτυχισμένοι άνθρωποι μυρίζουν διαφορετικά.

e-enimerosi