Κοινωνία Κόσμος

Δανία: Μετά από πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες – Συνελήφθη ο ύποπτος. Βίντεο.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη την Κυριακή. Αρκετοί άνθρωποι πέθαναν. Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία με μεγάλη δύναμη. Υπάρχουν επίσης αρκετοί τραυματίες, δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας Σόρεν Τόμασεν το βράδυ της Κυριακής σε συνέντευξη Τύπου στη δανική πρωτεύουσα.

Αρχικά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Ένας ύποπτος συνελήφθη. Πρόκειται για έναν 22χρονο Δανό. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για το κίνητρο. Αρχικά δεν ήταν σαφές εάν ο φερόμενος δράστης είχε συνεργούς. Ο Τόμασεν είπε ότι η υπηρεσία συνεχίζει την έρευνα και εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει την τοποθεσία.

Οι προηγούμενες πληροφορίες συνδέονται με αβεβαιότητα, είπε ο Thomassen. Μίλησε για ένα είδος φάσης χάους. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε γύρω στις 17:30 και βρίσκεται ακόμη στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις. Ο Τόμασεν είπε ότι κάποιος ερευνά ένα περιστατικό στο οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι θα μπορούσε να ήταν τρομοκρατία. Η συνέντευξη Τύπου διεκόπη επανειλημμένα από τον ήχο των σειρήνων από περιπολικά που περνούσαν από εκεί, ενώ και ένα ελικόπτερο βρισκόταν σε δράση στον αέρα.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν «πυροβολισμούς και χάος» Ο αυτόπτης μάρτυρας Laurits Hermansen είπε στον τηλεοπτικό σταθμό DR για τους πυροβολισμούς στην Κοπεγχάγη ότι άκουσε τρία ή τέσσερα πολύ δυνατά χτυπήματα όταν ήταν σε ένα κατάστημα με την οικογένειά του. Στη συνέχεια, άλλοι άνθρωποι έτρεξαν στο κατάστημα και ανέφεραν πυροβολισμούς και αυτός και η οικογένειά του τράπηκαν σε φυγή από μια έξοδο κινδύνου, είπε ο Χέρμανσεν.

Η αστυνομία κάλεσε αυτόπτες μάρτυρες να δώσουν βίντεο και φωτογραφικό υλικό.

Μάρτυρες είπαν επίσης στην εφημερίδα «Jyllands-Posten» ότι είχαν ακούσει πυροβολισμούς. “Δεν ήξερες τι συνέβαινε. Ξαφνικά ξέσπασε παντού χάος”, είπε στην εφημερίδα η 20χρονη Emilie Jeppesen. Η φίλη της Astrid Kofoed Jørgensen είπε: «Όλοι στο εστιατόριο στάλθηκαν στην κουζίνα, μετά καθίσαμε εκεί και μπορούσαμε να ακούσουμε τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς».

Η Δήμαρχος σοκαρισμένη από το περιστατικό.

Η δήμαρχος Sophie H. Andersen σοκαρίστηκε από το περιστατικό. Ήταν “τρομερό”, έγραψε η Άντερσεν στο Twitter. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσοι είναι οι τραυματίες ή οι νεκροί, αλλά είναι πολύ σοβαρό». Η πόλη βρίσκεται σε στενή επαφή με την αστυνομία και είναι έτοιμη να βοηθήσει. Ακυρώθηκε δεξίωση με τον Δανό διάδοχο Frederik σε πλοίο. Το Field’s είναι ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στη σχετικά νέα συνοικία Ørestad στα νότια της Κοπεγχάγης. Η μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Royal Arena βρίσκεται επίσης κοντά. Εκεί είχε προγραμματιστεί μια sold-out συναυλία του Βρετανού τραγουδιστή Χάρι Στάιλς την Κυριακή.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που σημειώνεται επίθεση σε σκανδιναβική πρωτεύουσα. Λίγο πριν από μια εβδομάδα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν σε ένα gay bar στο Όσλο. Η νορβηγική μυστική υπηρεσία PST χαρακτηρίζει την επίθεση ως ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση.

 

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: AFP DPA

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi