Εκκλησία

9 Ιουλίου. Του Αγίου Παγκρατίου.

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΒ/ 46 – 50 – 46 Έτι δέ αυτού λαλούντος τοίς όχλοις ιδού η μήτηρ καί οι αδελφοί αυτού ειστήκεισαν έξω, ζητούντες λαλήσαι αυτώ.

47 είπεν δέ τις αυτώ Ιδού η μήτηρ σου καί οι αδελφοί σου εστήκασιν έξω ζητούντές σε ιδείν. 48 ο δέ αποκριθείς είπε τώ λέγοντι αυτώ Τίς εστιν η μήτηρ μου, καί τίνες εισίν οι αδελφοί μου; 49 καί εκτείνας τήν χείρα αυτού επί τούς μαθητάς αυτού έφη Ιδού η μήτηρ μου καί οι αδελφοί μου 50 όστις γάρ άν ποιήση τό θέλημα τού πατρός μου τού εν ουρανοίς αυτός μου αδελφός καί αδελφή καί μήτηρ εστίν.

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΓ/ 1 – 3
1 Εν δέ τή ημέρα εκείνη εξελθών ο Ιησούς τής οικίας εκάθητο παρά τήν θάλασσαν 2 καί συνήχθησαν πρός αυτόν όχλοι πολλοί, ώστε αυτόν εις πλοίον εμβάντα καθήσθαι, καί πάς ο όχλος επί τόν αιγιαλόν ειστήκει. 3 καί ελάλησεν αυτοίς πολλά εν παραβολαίς λέγων

Ερμηνευτική απόδοση Ι. Θ. Κολιτσάρα

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΒ/ 46 – 50
46 Ενώ δε αυτός ακόμη ωμιλούσε προς τους όχλους, ιδού η μητέρα του και οι θεωρούμενοι αδελφοί του είχαν σταθή έξω και εζητούσαν να του ομιλήσουν. 47 Του είπε δε κάποιος· ιδού η μητέρα σου και οι αδελφοί σου στέκουν έξω και θέλουν να σε ιδούν. 48 Ο δε Ιησούς απεκρίθη και του είπε· ποιά είναι η μητέρα μου και ποιοί είναι οι αδελφοί μου; 49 Και αφού άπλωσε το χέρι του επάνω στους μαθητάς του είπε· αυτοί είναι η μητέρα μου και οι αδελφοί μου. 50 Διότι όποιος θα γνωρίση και θα εφαρμόση το θέλημα του ουρανίου Πατρός μου, αυτός είναι αδελφός μου και αδελφή μου και η μητέρα μου.

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΓ/ 1 – 3
1 Κατά δε την ημέραν εκείνην εβγήκε ο Ιησούς από το σπίτι και εκάθησε κοντά εις την θάλασσαν. 2 Και συγκεντρώθησαν πλησίον πολλά πλήθη λαού, ώστε να ανεβή αυτός εις ένα εκεί πλοιάριον και να καθήση, ενώ όλος ο άλλος λαός εστέκετο εις την παραλίαν. 3 Και εκήρυξεν εις αυτούς πολλάς αληθείας με παραβολάς και είπε.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube,tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης ο συγγραφέας της Κλίμακος

Δημήτρης Λίτσας

Προς ιστορική απόφαση για καθιέρωση κοινού Πάσχα από Ορθόδοξους και Καθολικούς.

e-enimerosi

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως απλά και θεολογικά.

Δημήτρης Λίτσας