Ειδήσεις και Νέα

Αυτά είναι τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια με τις περισσότερες καθυστερήσεις αυτή τη στιγμή.

Τα αεροπορικά ταξίδια γίνονται μια απρόβλεπτη προσπάθεια αυτό το καλοκαίρι: πόσο χρόνο έχω να προγραμματίσω για την παράδοση των αποσκευών κατά το check-in, πόσες ώρες για την ουρά στον έλεγχο ασφαλείας; Αυτά τα δύο ερωτήματα απασχολούν πολλούς ταξιδιώτες.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες του χειρισμού επιβατών στο έδαφος, αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν περικόψει τα δρομολόγια πτήσεων και έχουν κάνει εκ νέου κράτηση για τους επιβάτες τους. Η Lufthansa έχει πλέον αντιμετωπίσει πελάτες με τρία κύματα ακυρώσεων πτήσεων. Χιλιάδες επιβάτες επηρεάζονται κατά την περίοδο αιχμής των ταξιδιών.

Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου κάλεσε μάλιστα τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν την πώληση αεροπορικών εισιτηρίων και να περιορίσουν τον αριθμό των επιβατών στους τερματικούς σταθμούς σε 100.000 την ημέρα. Η καναδική εταιρεία Hopper, που ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων για ταξίδια, ανέλυσε μεταξύ άλλων την εναέρια κυκλοφορία στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Σε ένα δεκαήμερο, από την 1η Ιουλίου έως τις 10 Ιουλίου, οι πραγματικές ώρες άφιξης και αναχώρησης συγκρίθηκαν με αυτές των προγραμματισμένων πτήσεων, με εκπληκτικά αποτελέσματα. Η Hopper βασίζεται στον αξιόπιστο Επίσημο Αεροπορικό Οδηγό (OAG) ως πηγή δεδομένων. Οι υπάλληλοί τους και οι υπολογιστές τους παρακολουθούν εκατομμύρια πτήσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Στην έρευνά τους, μια πτήση θεωρείται έγκαιρη εάν η διαφορά μεταξύ μιας προγραμματισμένης απογείωσης ή προσγείωσης και της πραγματικής ώρας αναχώρησης ή άφιξης στην πύλη δεν είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά.

Στην αξιολόγηση Hopper, οι κόμβοι δύο αεροπορικών εταιρειών υπό την ομπρέλα του Ομίλου Lufthansa είχαν τη χειρότερη επίδοση. Η ειρωνεία όλων: το Lufthansa Innovation Hub συνήψε μια ερευνητική συμμαχία με τον Hopper λίγο πριν την πανδημία.

Πάμε να δούμε την λίστα με τα δέκα αεροδρόμια.

10η θέση: London-Gatwick (LGW), Μεγάλη Βρετανία.

Στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, το 59% όλων των πτήσεων καθυστέρησαν και το 1,45% ακυρώθηκαν, σύμφωνα με το Hopper Media.

9η θέση: Αεροδρόμιο Nice Côte d’Azur (NCE), Γαλλία.

Το 60% όλων των πτήσεων στο αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται ακριβώς στη Μεσόγειο Θάλασσα, καθυστέρησαν και το 3,4% των πτήσεων ακυρώθηκαν.

8η θέση: Amsterdam Airport Schiphol (AMS), Ολλανδία.

Από την 1η Ιουλίου έως τις 10 Ιουλίου, το 61% των πτήσεων καθυστέρησε και το 5,2% ακυρώθηκαν.

7η θέση: Paris Charles de Gaulle (CDG), Γαλλία.

Στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Παρισιού, το 62% όλων των πτήσεων καθυστέρησαν και το 3,1% των πτήσεων ακυρώθηκαν.

6η θέση: Aeroporto Humberto Delgado Lisboa (LIS), Πορτογαλία.

Το 65% όλων των πτήσεων καθυστέρησαν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και το 4,8% των πτήσεων ακυρώθηκαν.

5η θέση: Αεροδρόμιο Liszt Ferenc της Βουδαπέστης (BUD), Ουγγαρία.
Και εδώ, υπήρχε ποσοστό καθυστέρησης 65% και το 2,1% όλων των πτήσεων ακυρώθηκαν.
4η θέση: London Luton Airport (LTN), Ηνωμένο Βασίλειο.
Στο αεροδρόμιο βόρεια του Λονδίνου, το 66% όλων των πτήσεων καθυστέρησαν και το 2,7% των αναχωρήσεων χρειάστηκε να ακυρωθούν.
3η θέση: Αεροδρόμιο Αϊντχόβεν (EIN), Ολλανδία.
Φτάνουμε στα τρία λιγότερο ακριβή αεροδρόμια στις αρχές Ιουλίου: το αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν είναι ένα από αυτά. Στο πιο συχνά χρησιμοποιούμενο περιφερειακό αεροδρόμιο της Ολλανδίας, το 67% όλων των πτήσεων καθυστέρησαν και το 1,8% ακυρώθηκαν.
2η θέση: Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης (FRA), Γερμανία.
Στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, το 68% όλων των πτήσεων καθυστέρησαν και το 7,8% των πτήσεων ακυρώθηκαν – η τελευταία είναι μια θλιβερή αιτία, η οποία μπορεί να αποδοθεί σε πολλές ακυρώσεις πτήσεων από τη Lufthansa.
1η θέση: Αεροδρόμιο Brussels-Zaventem (EIN), Βέλγιο.
Ο κάτοχος του ρεκόρ καθυστερήσεων μεταξύ 1ης και 10ης Ιουλίου ήταν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου το 72% όλων των πτήσεων καθυστέρησε και το 2,5% των πτήσεων ακυρώθηκαν.
google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebook, twitter, instagram, youtube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγές: https://media.hopper.com και www.lufthansagroup.com

Σχετικές αναρτήσεις

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης έδιωξαν τον ψευτομουφτή Ξάνθης.

e-enimerosi

Β. Ζελένσκι: Πρέπει να απομονώσουμε πλήρως τη Ρωσία, όχι να «παίζουμε» μαζί της.

e-enimerosi

Από τη Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) και την Βόρειο Ήπειρο τα βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος».

e-enimerosi