Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Ηλιακή καταιγίδα θα «χτυπήσει» αύριο τη Γη.

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στο ηλιακό σύστημα , με τις δραστηριότητες αυτήν την περίδο να είναι ιδιαίτερα συχνές και έντονες.

Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο,  παρατηρήθηκαν τα πρ΄ώτα  φαινόμενα, καθώς η Γη «χτυπήθηκε» από ξεχωριστές γεωμαγνητικές καταιγίδες, σύμφωνα με τις κυβερνητικές μετεωρολογικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G1 έπληξε τη Γη, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σέλας πάνω από τον Καναδά.

Την Παρασκευή, αναφέρθηκε ότι μια τεράστια ηλιακή έκλαμψη είχε ξεσπάσει από τον Ήλιο, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ραδιοφωνικές διακοπές σε πολλά μέρη του κόσμου.

Το Σάββατο, η Δρ. Tamitha Skov, προέβλεψε ένα «άμεσο χτύπημα» από μια ηλιακή καταιγίδα που θα λάβει χώρα την Τρίτη. Η ίδια μοιράστηκε την είδηση στα social media μαζί με ένα βίντεο της NASA.
Η Δρ. Skov είναι ερευνήτρια στο ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενο Aeospace Corporation και βραβευμένη εκπαιδευτικός επιστήμης.

Αύριο η νέα ηλιακή καταιγίδα 

«Άμεσο χτύπημα» έγραψε στο Twitter. «Ένα νήμα που μοιάζει με φίδι και εκτοξεύτηκε από μία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα, έχει κατεύθυνση προς της Γη».

«Το μοντέλο της NASA προβλέπει πρόσκρουση στις 19 Ιουλίου. Θα μπορούσε να υπάρξει διαταραχή στο GPS και το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο», πρόσθεσε η ίδια.
«Το μακρύ νήμα που μοιάζει με φίδι, έκανε σβούρα από τον Ήλιο σε ένα εκπληκτικό μπαλέτο», έγραψε η εκπαιδευτικός επιστήμονας εξηγώντας το παραπάνω βίντεο.

«Ο μαγνητικός προσανατολισμός αυτής της ηλιακής καταιγίδας που κατευθύνεται από τη Γη θα είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Συνθήκες επιπέδου G2 (ενδεχομένως G3) μπορεί να εμφανιστούν αν το μαγνητικό πεδίο αυτής της καταιγίδας είναι προσανατολισμένο προς τα νότια» πρόσθεσε.

Πρέπει να φοβόμαστε; 

Με τον Ήλιο να βρίσκεται τώρα στην ενεργή φάση του 11ετούς ηλιακού κύκλου του, περιστατικά όπως αυτά αναμένεται να αυξηθούν.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι: πόσο επιβλαβή είναι πραγματικά;

Η απάντηση είναι πως μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές διακοπές ρεύματος στα συστήματα πλοήγησης GPS, οι οποίες θα μπορούσαν να καταλήξουν να διαταράξουν τα ταξίδια μικρών αεροσκαφών και πλοίων. Εκτός από αυτό, ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi