Ειδήσεις και Νέα

Φλώρινα: Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στις 30 Σεπτεμβρίου, 1 & 2 Οκτωβρίου.

Το ορόσημο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή και την εγκατάσταση των Ελλήνων της Ανατολής στην κυρίως Ελλάδα, φέρει στο προσκήνιο τη διαπραγμάτευση βασικών ζητημάτων και προβληματισμών. Ως ποντιακή κοινότητα διανύουμε μια εποχή, η οποία εμφανίζει χαρακτηριστικά μιας νέας τάξης πραγμάτων αναφορικά αφενός με τη φύση και τη θέση των Ποντιακών και αφετέρου με τη μετάδοση και τη διάδοσή τους.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, έχοντας θέσει βάσεις επιστημονικής θεώρησης των καθ’ ημάς και αναγνωρίζοντας το γενικότερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, τόσο των ίδιων των Ποντίων όσο και της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας, για τα Ποντιακά βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διεξαγάγει

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο

«Ποντι-α-κή: όψεις του σήμερα, προοπτικές του αύριο.

Σκιαγραφώντας δρόμους και διαδρομές.»

 Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, 1 & 2 Οκτωβρίου, στη Φλώρινα, υβριδικά, με φυσική παρουσία, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζεται και η εξ αποστάσεως συμμετοχή και παρακολούθηση.

Σκοπό του Συνεδρίου αποτελεί η προαγωγή γόνιμου προβληματισμού και ουσιαστικού διαλόγου, με βάση πάντοτε τις παραδοχές και τις παρατηρήσεις της Επιστήμης της Γλωσσολογίας και της Διαλεκτολογίας αναφορικά με τις όψεις της ποντιακής γλωσσικής ποικιλίας. Αφορμώμενοι από την ήδη καταγεγραμμένη διαχρονία, και λαμβάνοντας συγκριτικά υπόψιν και πορίσματα μελετών άλλων γλωσσικών ποικιλιών του ελληνόφωνου χώρου, θα επιχειρηθεί αποτύπωση της συγχρονίας και διατύπωση υποθέσεων και εκτιμήσεων για το μέλλον.

Με τις ανακοινώσεις τους θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι καθηγητές Πανεπιστημίων και ερευνητές από σπουδαία ιδρύματα της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας. Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου θα συμβάλει καθοριστικά στην πολυπρισματική και επιστημονική θεώρηση της γλωσσικής ποικιλότητας του ελληνόφωνου χώρου και ακόμη ειδικότερα στην επιστημονική θεώρηση του ποντιόφωνου χώρου. Με την επιστημονική τεκμηρίωση, ευελπιστούμε ότι θα ενισχυθεί το ενδιαφέρον όλων και θα δομηθεί ένα περιβάλλον δράσεων γύρω από τα ποντιακά σε πολλαπλά επίπεδα, οικογενειακό – οικιακό, συλλογικό, ακαδημαϊκό.

Η τελετή έναρξης καθώς και οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, στην αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος». Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί άμεσα.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας https://poe.org.gr , η οποία θα ενημερώνεται σχετικά συνεχώς.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας  Αθηνά Σωτηριάδου

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Εθνική Πύλη Αναπηρίας ανοίγει στο gov.gr

e-enimerosi

Η Ευρώπη «κλειδώνει» τα σύνορά της.

e-enimerosi

Κύπρος: Ελληνοκύπριοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες.

e-enimerosi

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies