Ειδήσεις και Νέα

Εχθροπραξίες στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Αναφορές για νεκρούς του σερβικού στρατού.

Ηχούν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής. Αναφέρεται επίσης ότι οι Σέρβοι υψώνουν οδοφράγματα για να επιβραδύνουν την κίνηση των ειδικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου.
Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι οι Σέρβοι άρχισαν να αποκλείουν τον αυτοκινητόδρομο Μ2 στην περιοχή Zupče. Χτυπούν ασταμάτητα καμπάνες σε εκκλησίες και μοναστήρια. Επίσης ηχεί ο συναγερμός στην Kosovska Mitrovica. Το Υπουργείο Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου ανέφερε ότι δύο συνοριακοί σταθμοί που συνδέουν το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία μέσω του βορρά της χώρας είναι κλειστοί (Yarine και Bernjak). Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν άλλα συνοριακά σημεία (Kamenice, Gilan).
Μονάδες των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων σύρονται στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του σερβικού πληθυσμού της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας. Η συνοριακή αστυνομία απέκλεισε τη διέλευση της γέφυρας προς τη Σερβία.
Δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας: «Λόγω του μεγάλου όγκου παραπληροφόρησης σχετικά με τη σύγκρουση μεταξύ της λεγόμενης «αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου» και του Στρατού της Σερβίας, δηλώνουμε ότι ο Στρατός της Σερβίας δεν έχει περάσει τη διοικητική γραμμή στο στιγμή.”
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Σερβίας Βούτσιτς δήλωσε για την κατάσταση γύρω από το Κοσσυφοπέδιο: “Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα ζητήσουμε ειρήνη, αλλά θα σας πω αμέσως: δεν θα υπάρξει παράδοση και η Σερβία θα κερδίσει. Εάν προσπαθήσουν να αρχίσουν να διώκουν τους Σέρβους, να εκφοβίζουν τους Σέρβους , σκοτώνοντας Σέρβους, η Σερβία θα κερδίσει!».
Εν τω νεταξύ φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη αστυνομική συνοδεία του Κοσσυφοπεδίου μέχρι σήμερα. Έως και 1.000 δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα.
Ιταλική ειρηνευτική δύναμη στην Πρίστινα
Ειρηνευτικές δυνάμεις από τον ΟΗΕ στάθηκαν στη γέφυρα που χωρίζει τη σερβική και την αλβανική πλευρά της πόλης. Έχουμε και άφιξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου στη Μιτρόβιτσα. Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου άρχισε να εφαρμόζει ένα σχέδιο για την κατάληψη οικισμών κατά μήκος των συνόρων.
Στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων έφτασε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε σχέση με την τρέχουσα κλιμάκωση στο Κόσοβο. Ακόμα πυροβολισμοί ακούγονται στο Μπρνιάκ, 5 χλμ. από τα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου.
Ο δήμαρχος της νότιας Μιτρόβιτσα, Μπεντρί Χαμζά, ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι τεταμένη.
Η Δύναμη ΝΑΤΟ-Κοσόβου λέει ότι είναι έτοιμη να επέμβει εάν τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα στο βόρειο τμήμα της χώρας.
google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi