Αθλητισμός

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20: «Xρυσός» στην σφυροβολία ο Κορακίδης με… περιπέτεια!

Το χρυσό μετάλλιο ήρθε με περιπετειώδη τρόπο για τον Έλληνα πρωταθλητή, αφού χρειάστηκε ένσταση από την ελληνική αποστολή!

Συγκεκριμένα, αν και στην αρχή ακυρώθηκε από τους διοργανωτές στην πέμπτη προσπάθεια και στο εντυπωσιακό 79.11 που του έδινε την πρώτη θέση, η ελληνική αποστολή κατέθεσε ένσταση και δικαιώθηκε.

Αρχικά, εμφανίστηκε στο επίσημο σύστημα και σε πρώτο χρόνο έγκυρη η πολύ μεγάλη βολή, που αποτελεί την κορυφαία στον κόσμο στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και νέο ατομικό ρεκόρ για τον Κορακίδη, που άφησε στην ιστορία το 77.12.

Στη συνέχεια όμως, ο υπεύθυνος ελέγχου εγκυρότητας, μέσω του βίντεο, έβγαλε άκυρη τη βολή του Έλληνα πρωταθλητή.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η ελληνική αποστολή, με τον επικεφαλής του ΣΕΓΑΣ στη διοργάνωση, Γιώργο Γιατρουδάκη, και τον τεχνικό διευθυντή, Στέφανο Ματάκη, να καταθέτουν προφορική ένσταση, που ζήτησαν να δουν οι υπεύθυνοι και να αναλύσουν το βίντεο, κάτι που συνέβη και ήρθε η δικαίωση.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Φινλανδός Μαξ Λαμπίνεν με 76.33 και το χάλκινο ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης με 76.32. Τέταρτος ήταν ο Νίκος Πολυχρονίου με 76.12, χάνοντας στην τελευταία προσπάθεια του Κεσίδη την τρίτη θέση.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi