Κοινωνία Κόσμος

Η Παναγία των Παρισίων ανοίγει ξανά το 2024.

O καθεδρικός ναός της Παναγιάς των Παρισίων αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του για το κοινό το 2024, ανακοίνωσε η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Ριμάν Αμπντούλ Μαλάκ χθες, τρία και πλέον χρόνια από τη κατάρρευση της σκεπής του μετά από καταστροφική πυρκαγιά.

Όπως γνωστοποίησε η ίδια, η φάση καθαρισμού του εγχειρήματος αποκατάστασης ολοκληρώθηκε, ανοίγοντας το δρόμο για τις εργασίες ανοικοδόμησης, στο τέλος του καλοκαιριού.

«Είμαστε αισιόδοξοι πως το 2024 θα είναι η χρονιά που μεγάλο μέρος αυτής της εργασίας θα έχει ολοκληρωθεί, η χρονιά που θα ξανανοίγει ο καθεδρικός για τους πιστούς και το κοινό» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός κατά την επίσκεψή της στο σημείο.

Ποια η ιστορία της Παναγίας των Παρισίων.

Η περίφημη Νοτρ Νταμ παραμένει σφραγισμένη για το κοινό από την ολέθρια φωτιά του 2019 που προκάλεσε μερική κατάρρευση της οροφής της και μάλιστα μπροστά στα έντρομα μάτια όχι μόνο των περαστικών, αλλά του κόσμου ολόκληρου, μέσω τηλεοπτικών μεταδόσεων και διακίνησης στα social media.

Ο επιβλητικός καθεδρικός ναός θα επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του, ενώ θα αποκατασταθεί με νέο ξύλο και το ύψους 96 μέτρων καμπαναριό του που είχε σχεδιάσει ο Γάλλος αρχιτέκτονας Εζέν Βιολέ-λε-Ντυκ στα μέσα του 19ου αιώνα.

Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης ασφάλειας το 2021 και των εργασιών καθαρισμού του εσωτερικού του, η αποκατάσταση περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση της ξύλινης οροφής, του θόλου και του καμπαναριού.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή με πληροφορίες από Reuters

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi