Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Μέτρα κορωνοϊού για το φθινόπωρο(?)

Συζητήθηκε πολύ καιρό, τώρα η κυβέρνηση συμφώνησε για τα μέτρα για τον κορωνοϊό για το φθινόπωρο: Η απαίτηση μάσκας θα πρέπει να ισχύει σε όλη την χώρα στην κίνηση μεγάλων αποστάσεων και στις κλινικές.

Τα κρατίδια μπορούν να εκδώσουν αυστηρότερους κανόνες, τα lockdown είναι ταμπού όμως. Ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach και ο υπουργός Δικαιοσύνης Marco Buschmann παρουσίασαν ένα πακέτο μέτρων για τον κορωνοϊό για το φθινόπωρο. Οι ισχύοντες κανόνες για τον κορωνοϊό στον νόμο περί προστασίας από λοιμώξεις περιορίζονται έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Οι δύο υπουργοί πάλευαν για εβδομάδες να ξαναγράψουν τους κανόνες, οι οποίοι θα έπρεπε να ισχύουν μέχρι τις 7 Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με αυτό, από την 1η Οκτωβρίου 2022, οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στις αεροπορικές μεταφορές, τις δημόσιες συγκοινωνίες μεγάλων αποστάσεων και σε νοσοκομεία και εγκαταστάσεις περίθαλψης – σε νοσοκομεία και εγκαταστάσεις περίθαλψης θα υπάρχει επίσης απαίτηση εξέτασης. Εξαιρέσεις από την απαίτηση εξέτασης είναι για πρόσφατα εμβολιασμένα και ανάρρωστα άτομα, καθώς και για άτομα που λαμβάνουν θεραπεία, φροντίδα ή φροντίδα από τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις ή από τους αντίστοιχους παρόχους υπηρεσιών. Όπως η υποχρεωτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Στον πολιτισμό, την αναψυχή, τον αθλητισμό και τη γαστρονομία, ωστόσο, πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις για τα ελεγμένα, πρόσφατα εμβολιασμένα και πρόσφατα αναρρωμένα άτομα.

Τα κρατίδια μπορούν επίσης να ζητήσουν εξετάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις και απαίτηση μάσκας σε σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να είναι δυνατό μόνο για μαθητές από το πέμπτο σχολικό έτος. Σύμφωνα με τον Buschmann, οι χειρουργικές μάσκες αντί για τις μάσκες FFP2 θα πρέπει να επαρκούν στα σχολεία.

Ο Buschmann είπε: “Πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στην ελευθερία μόνο εάν είναι απαραίτητοι. Επομένως, η αντίληψή μας απορρίπτει τα lockdown και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας.” Οι Buschmann και Lauterbach τόνισαν ότι οι ηλικιωμένοι και άλλες ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να συνεχίσουν να τυγχάνουν ειδικής προστασίας.

“Το σημαντικό είναι ότι το σχέδιο νόμου δημιουργεί τη δυνατότητα για περαιτέρω μέτρα στις ομοσπονδιακές πολιτείες. Το αν αυτά θα έρθουν πραγματικά το φθινόπωρο δεν είναι ακόμη βέβαιο. Αυτό εξαρτάται από το αν τα επιμέρους ομοσπονδιακά κράτη θα χρησιμοποιήσουν και θα εφαρμόσουν τις δυνατότητες. Για παράδειγμα, το φθινόπωρο, μπορείτε να παραγγείλετε συγκεκριμένα μια απαίτηση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ή όχι.”

Έγκριση προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο

Οι νέοι κανόνες πρόκειται να συνδεθούν με μια εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία στην βουλή και να εγκριθούν την πρώτη εβδομάδα της συνόδου του Σεπτεμβρίου. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πρόκειται να συμφωνήσει στις 16 Σεπτεμβρίου ώστε οι νέοι κανόνες να τεθούν σε ισχύ πριν λήξουν τα ισχύοντα μέτρα.Ο Λάουτερμπαχ έμεινε ικανοποιημένος. «Πιστεύω ότι το πακέτο είναι πολύ καλό». Ο συμβιβασμός που βρέθηκε τώρα προστατεύει «ταυτόχρονα από την υπερφόρτωση λόγω πάρα πολλών ασθενών με Covid και μια κρίσιμη κατάσταση λόγω ελλείψεων προσωπικού», τόνισε ο Lauterbach.

Τέσσερα νέα εμβόλια για το φθινόπωρο

Αυτά παρέχουν επίσης καλύτερη προστασία έναντι των λοιμώξεων και όχι μόνο κυρίως από σοβαρές πορείες. «Βασιζόμαστε σε έναν συνδυασμό συχνότητας εμφάνισης, εισαγωγών στις κλινικές και δοκιμών λυμάτων», είπε ο Λάουτερμπαχ. «Τα δεσμευτικά κριτήρια μπορεί να περιλαμβάνουν την εμφάνιση μιας επιθετικής παραλλαγής ιού και τον βαθμό χρήσης των μονάδων εντατικής θεραπείας», είπε.

Για παράδειγμα, δεν θα υπάρχει περιορισμός 2G ή 3G ή περιορισμών επαφών σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi