Ειδήσεις και Νέα

Έρχεται το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Σημαντικές αλλαγές σηματοδοτεί η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

 

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών ο EMA θα εξετάζει εφεξής τα στοιχεία μόλις γίνονται διαθέσιμα, ενώ η προβλεπόμενη διαδικασία θα συνεχιστεί έως την συγκέντρωση επαρκών δεδομένων για την επίσημη κυκλοφορία του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο στοχεύει αφενός το αρχικό στέλεχος που εντοπίσθηκε στην Κίνα και αφετέρου τα υποστελέχη της Ομικρον BA.4 και ΒΑ.5, τα οποία πλέον «πρωταγωνιστούν» εντός και εκτός των συνόρων της Γηραιάς Ηπείρου.

Να υπογραμμιστεί πως παρότι ο Οργανισμός αναμένει ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα εγκριθούν τον Σεπτέμβριο, είναι παράλληλα ανοικτός και στη χρήση των εμβολίων που προορίζονται για την παλαιότερη παραλλαγή BA.1 κατά τη φθινοπωρινή εμβολιαστική εκστρατεία, με το δεδομένο ότι τα εμβόλια κατά των νεότερων παραλλαγών BA.4 και BA.5 βρίσκονται πίσω στην κλινική τους ανάπτυξη.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης έδιωξαν τον ψευτομουφτή Ξάνθης.

e-enimerosi

Β. Ζελένσκι: Πρέπει να απομονώσουμε πλήρως τη Ρωσία, όχι να «παίζουμε» μαζί της.

e-enimerosi

Από τη Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) και την Βόρειο Ήπειρο τα βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος».

e-enimerosi