Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Επιβεβαιώθηκε η ανακάλυψη πυρηνικής σύντηξης, η ανάφλεξη πέτυχε.

Έχουν γίνει αρκετές φορές αναφορές αυτού του είδους, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν. Αλλά αυτό ακριβώς θα έπρεπε να είναι διαφορετικό τώρα, τουλάχιστον αν παρακολουθήσετε τις πρώτες αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την επιτυχή ανάφλεξη με πυρηνική σύντηξη.

Επιτυχία τον Αύγουστο του 2021
Το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore ξεκίνησε το πείραμά του πριν από ένα χρόνο, στις 8 Αυγούστου 2021. Τότε, 192 ακτίνες λέιζερ «άντλησαν» πολύ περισσότερη ενέργεια από ολόκληρο το ηλεκτρικό δίκτυο των ΗΠΑ σε μια μικρή χρυσή κάψουλα για να ανάψουν για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου την ίδια θερμοπυρηνική φωτιά που τροφοδοτεί τον ήλιο.

Αφού πραγματοποιήθηκε το πείραμα, επιστρέψαμε στον υπολογιστή για να αξιολογήσουμε όλες τις εγγραφές. Τώρα υπάρχουν τρεις νέες δημοσιεύσεις – μία στο Physical Review Letters και δύο στο Physical Review E – που υποστηρίζουν ότι οι ερευνητές πέτυχαν «ανάφλεξη». Αυτό θα ήταν το κρίσιμο βήμα που αποδεικνύει ότι η ελεγχόμενη πυρηνική σύντηξη είναι δυνατή.

1,9 megajoules ενέργειας

Ωστόσο, ο ορισμός του όρου «ανάφλεξη» ποικίλλει μεταξύ των επιστημόνων στο πλαίσιο της σύντηξης, έτσι ώστε η αξιολόγηση πλέον να αμφισβητείται. Το πείραμα του Αυγούστου του 2021 απαιτούσε 1,9 megajoules ενέργειας για να ξεκινήσει μια αντίδραση σύντηξης σε ένα μικρό, παγωμένο σφαιρίδιο ισοτόπων υδρογόνου και απελευθέρωσε 1,3 megajoules ενέργειας, περίπου το 70 τοις εκατό της ενέργειας που καταναλώθηκε στο πείραμα. Με άλλα λόγια, απελευθερώθηκαν περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο watt ισχύος, έστω και για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

“Η λήψη ρεκόρ ήταν μια σημαντική επιστημονική πρόοδος στην έρευνα σύντηξης, αποδεικνύοντας ότι η έναρξη της σύντηξης στο εργαστήριο στο NIF είναι δυνατή”, δήλωσε ο Omar Hurricane, κύριος επιστήμονας για το πρόγραμμα σύντηξης του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Livermore, σε μια δήλωση. «Είναι εξαιρετικά συναρπαστικό να έχεις «απόδειξη ύπαρξης» ανάφλεξης στο εργαστήριο», συνέχισε ο Hurricane. «Εργαζόμαστε σε έναν τομέα στον οποίο δεν έχει μπει ερευνητής από τότε που τελείωσαν οι πυρηνικές δοκιμές και αυτή είναι μια απίστευτη ευκαιρία να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας καθώς συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο». Ωστόσο, το πείραμα απέχει ακόμη πολύ από μια βιώσιμη και ελεγχόμενη μονάδα παραγωγής ενέργειας σύντηξης.

google news
πηγή: google

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

 

 

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi