Αθλητισμός

Πρωτάθλημα Στίβου: Τεντόγλου – Χρυσό με ρεκόρ αγώνων 8,52μ

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε όλα τα προγνωστικά και πήρε με θριαμβευτικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να ξεκίνησε τις προσπάθειές του με άκυρο αλλά στη συνέχεια έδειξε ποιος είναι. Δεύτερο άλμα στα 8,23 που του έδωσε την πρωτιά την οποία δεν έχασε μέχρι το τέλος.

Και στη συνέχεια άρχισαν τα ακόμη πιο καλά: τρίτο άλμα στα 8,35 μόλις ένα εκατοστό πιο κάτω από την καλύτερη φετινή του επίδοση, τέταρτο άλμα στα 8,52 μέτρα που είναι και ρεκόρ αγώνα. Την πέμπτη προσπάθεια την άφησε καθώς δεν τον προσπέρασε κανείς.

Δείτε τα βίντεο

Ποιος είναι ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Πλέον, ζει και γυμνάζεται στην Αθήνα. Ως γνωστόν, ξεκίνησε με φίλους να κάνει παρκούρ στις γειτονιές των Γρεβενών και στο στάδιο, εκεί όπου τον είδε ο πρώτος του προπονητής Βαγγέλης Παπανίκος και τον τράβηξε στο στίβο. Και όχι άδικα. Πλέον, είναι ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του μήκους (2021) και παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου (2022) στο αγώνισμα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει κατακτήσει όλους τους μεγάλους ευρωπαϊκούς τίτλους στο μήκος, κατέκτησε δηλαδή χρυσό μετάλλιο σε όσους τελικούς αγωνίστηκε. Είναι “χρυσός” πρωταθλητής Ευρώπης στις κατηγορίες: Εφήβων (Κ20), Νέων (Κ23), Ανδρών σε κλειστό στίβο (2 φορές) και ανοιχτό στίβο (όταν ήταν παίδας-Κ18 δεν υπήρχε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία). Στον ελεύθερο του χρόνο, του αρέσει να παρακολουθεί ιαπωνικά και κορεάτικα άνιμε, να σχεδιάζει και να ζωγραφίζει, να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια, σκάκι και μπουζούκι.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi

Μαρία Σακκάρη: Προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells.

e-enimerosi