Περιβάλλον

Πώς στεγνώνει ο Ρήνος στην NRW το 2022. Η στάθμη του στο Emmerich πέφτει στο μηδέν. Nέο χαμηλό.

Μετά από μήνες με πολύ λίγες βροχοπτώσεις, ο Ρήνος μένει χωρίς νερό. Ένα νέο χαμηλό σημειώθηκε κοντά στο Emmerich και τα αρνητικά ρεκόρ έρχονται το ένα μετά το άλλο. Ειδικά η ναυτιλία ήδη νιώθει τα αποτελέσματα.

Η ξηρασία οδήγησε σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο του Ρήνου κοντά στο Emmerich, λίγο πριν από τα ολλανδικά σύνορα, με μηδενική στάθμη νερού. Ωστόσο, στα σημεία μέτρησης νότια του Emmerich στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η απότομη πτώση της περασμένης εβδομάδας δεν συνεχίστηκε στον ίδιο βαθμό την Τρίτη. Σύμφωνα με την Αρχή Πλοίων και Ναυτιλίας του Ρήνου, αυτό δεν σημαίνει θεμελιώδη ανατροπή. Θα έπρεπε να βρέχει περισσότερο για αυτό. Ακόμη και χωρίς αρνητικά ρεκόρ σε άλλα σημεία μέτρησης, η χαμηλή στάθμη του νερού προκαλεί σημαντικά προβλήματα στη ναυτιλία. Πολλά πλοία εσωτερικής ναυσιπλοΐας μπορούν να φορτωθούν μόνο μερικώς και όχι με το πλήρες φορτίο.

Στη Βόννη, η στάθμη του νερού έπεσε ένα εκατοστό το πρωί της Τρίτης σε σύγκριση με το πρωί της Δευτέρας, όπως φαίνεται από επισκόπηση του Γραφείου Ναυτιλίας και Ναυτιλίας του Ρήνου. Δύο εκατοστά λιγότερο από 24 ώρες νωρίτερα μετρήθηκαν στην Κολωνία. Το επίπεδο των 74 εκατοστών είναι μόλις πέντε εκατοστά πάνω από το χαμηλό του Οκτωβρίου 2018. Στο Ντίσελντορφ, το επίπεδο παρέμεινε σταθερό στα 34 εκατοστά σε σύγκριση με το πρωί της Δευτέρας. Στο Duisburg-Ruhrort, στο Wesel και στο Rees, η μείωση είναι ένα ή δύο εκατοστά μέσα σε 24 ώρες.

Η στάθμη του νερού δεν πρέπει να συγχέεται με το χαμηλότερο σημείο του ποταμού. Οι διάδρομοι για εμπορική ναυτιλία είναι σημαντικά βαθύτερες από τη στάθμη του νερού σύμφωνα με το μετρητή. Αυτό δείχνει μόνο τη διαφορά μεταξύ της επιφάνειας του νερού και του λεγόμενου μηδενικού επιπέδου, το οποίο δεν βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο της κοίτης του ποταμού. Τη Δευτέρα, ο θαλάσσιος δρόμος κοντά στο Έμεριχ ήταν ακόμα σχεδόν δύο μέτρα βάθος.

Η τιμή 0,0 καθορίστηκε στο Emmerich το πρωί της Τρίτης, δήλωσε υπάλληλος της διοίκησης πλωτών οδών και ναυτιλίας του Γερμανικού Πρακτορείου Τύπου. Δηλαδή πτώση τεσσάρων εκατοστών από τη μέτρηση της Δευτέρας το πρωί. Ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας είχαν μετρηθεί μόνο δύο εκατοστά. Το προηγούμενο χαμηλό ήταν στις 30 Οκτωβρίου 2018 με ημερήσιο μέσο όρο τα επτά εκατοστά. Το ημερήσιο χαμηλό ήταν τέσσερα εκατοστά εκείνη την ώρα. Ακόμα κι αν ο πραγματικός μετρητής στάθμης στεγνώσει λόγω της χαμηλής στάθμης νερού, ακόμη και οι μείον τιμές μπορούν να καταγραφούν με έναν δεύτερο συλλέκτη δεδομένων στο Emmerich.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή kag/bsch/dpa

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΟΣ για τους κοραλλιογενείς υφάλους.

e-enimerosi

Στην 6η θέση στην Ευρώπη με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση η Ελλάδα!

e-enimerosi

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλάζουν τα πάντα στα κτίρια εντός ΕΕ.

e-enimerosi