Αθλητισμός

Τέννις: Έγραψε ιστορία στο Βανκούβερ η Βαλεντίνη (vids)

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πέτυχε μια από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας της, σε βάρος της Νο66 τενίστριας του κόσμου, Λουτσία Μπροντσέτι και στέφθηκε πρωταθλήτρια στο WTA 125 τουρνουά του Βανκούβερ!

Μετά από 78 λεπτά αγώνα, η Βαλεντίνη επικράτησε της 23χρονης Ιταλίδας αντιπάλου της με το εμφατικό 6-2, 6-4, πανηγυρίζοντας, εκτός του τίτλου, τη μαθηματική της άνοδο στο Top150 της παγκόσμιας κατάταξης, για παρθενική φορά στην καριέρα της!

Αν και έμεινε πίσω με set, τόσο στο 1ο, όσο και στο 2ο κομμάτι του τελικού, η Γραμματικοπούλου βρήκε τρόπο να επιστρέψει εντυπωσιακά και δεν άφησε τη Νο2 του ταμπλό, να της πάρει ούτε ένα set!

Η Βαλεντίνη, αρχικά, μέτρησε επτά συνεχόμενα κερδισμένα games, μετατρέποντας το 0-2 σε 6-2, 1-0 και παρά το γεγονός ότι η Μπροντσέτι απάντησε, παίρνοντας προβάδισμα με break στο 2ο κομμάτι του αγώνα (1-2), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν πτοήθηκε.

Διαβάστε ακόμη: Μπράβο μεγάλε Λευτέρη. Και πάλι χρυσός.

Κέρδισε τα πέντε από τα επόμενα επτά games του ματς και στέφθηκε πρωταθλήτρια στο 125άρι του Βανκούβερ, φτάνοντας τις πέντε νίκες απέναντι σε αθλήτριες του Top200, ενώ μέχρι αυτή την εβδομάδα, μετρούσε… μηδέν, μέσα στο 2022.

Την ερχόμενη Δευτέρα (22/8), η Γραμματικοπούλου θα εξαργυρώσει τις απίθανες εμφανίσεις που έκανε στο Odlum Brown Van Open, βελτιώνοντας το ρεκόρ καριέρας της στην παγκόσμια κατάταξη.

Από το Νο239 που βρίσκεται τώρα, θα φτάσει το No143, αφήνοντας πίσω τις… 96 θέσεις. Το προηγούμενο career high της Βαλεντίνης, είναι το Νο158, από το 2018. Τέσσερα χρόνια αργότερα, θα αποτελέσει παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη: Χρυσός ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου στο μονόζυγο.

Διαβάστε ακόμη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά. Κέρδισε το χρυσό και στα 20 χλμ

Διαβάστε ακόμη: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Χρυσή πρωταθλήτρια η Ελίνα Τζένγκο.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi