Ειδήσεις και Νέα

Άντονι Φάουτσι: ‘Aνακοίνωσε ότι παραιτείται από όλες τις θέσεις ευθύνης.

Συγκεκριμένα, ο Άντονι Φάουτσι ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα παραιτηθεί από τις θέσεις του διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και του Εργαστηρίου Ανοσορρύθμισης «NIAID», καθώς και από τη θέση του επικεφαλής του Ιατρικού Συμβουλίου τού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Θα αφήσω αυτές τις θέσεις τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους για να ακολουθήσω το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φάουτσι, και πρόσθεσε:

«Ήταν τιμή ζωής να ηγούμαι του NIAID, ενός εξαιρετικού ιδρύματος, για τόσα πολλά χρόνια και μέσα από τόσες πολλές επιστημονικές προκλήσεις για τη δημόσια υγεία. Είμαι πολύ περήφανος για τα πολλά επιτεύγματά μας. Έχω δουλέψει και έχω μάθει από αμέτρητους ταλαντούχους και αφοσιωμένους ανθρώπους στο δικό μου εργαστήριο, στο NIAID, στο NIH και όχι μόνο. Σε αυτούς εκφράζω τον διαρκή σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου».

Άντονι Φάουτσι: Διευθυντής του NIAID από την εποχή τού Ρίγκαν

Ο Φάουτσι διετέλεσε διευθυντής του NIAID τα τελευταία 38 χρόνια, συμβουλεύοντας επτά προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεκινώντας από τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν, σχετικά με τις νέες τότε και επανεμφανιζόμενες απειλές μολυσματικών ασθενειών, όπως ο HIV/AIDS, ο ιός του Δυτικού Νείλου, η πανδημική γρίπη, διάφορες απειλές γρίπης των πτηνών, οι ιοί Έμπολα και Ζίκα, μεταξύ άλλων, και, φυσικά, πιο πρόσφατα η πανδημία COVID-19.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που υπηρέτησα ως επικεφαλής του Ιατρικού Συμβουλίου τού προέδρου Τζο Μπάιντεν από την πρώτη κιόλας ημέρα της κυβέρνησής του» σημείωσε ο Φάουτσι, μεταξύ άλλων, και κατέληξε:

«Χάρη στη δύναμη της επιστήμης και τις επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία, ο κόσμος μπόρεσε να καταπολεμήσει τις θανατηφόρες ασθένειες και να βοηθήσει να σωθούν ζωές σε όλο τον κόσμο. Είμαι περήφανος που ήμουν μέρος αυτής της σημαντικής δουλειάς και ανυπομονώ να συνεχίσω να το κάνω στο μέλλον».

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi