Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Η NASA προσδιορίζει τις υποψήφιες περιοχές για την προσγείωση στη Σελήνη με τους επόμενους Αμερικανούς.

Καθώς η NASA ετοιμάζεται να στείλει αστροναύτες πίσω στη Σελήνη κάτω από την Άρτεμις, η υπηρεσία εντόπισε 13 υποψήφιες περιοχές προσγείωσης κοντά στον σεληνιακό Νότιο Πόλο. Κάθε περιοχή περιέχει πολλαπλές πιθανές τοποθεσίες προσγείωσης για την Artemis III, η οποία θα είναι η πρώτη από τις αποστολές Artemis που θα φέρει το πλήρωμα στη σεληνιακή επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γυναίκας που πάτησε το πόδι της στη Σελήνη.

«Η επιλογή αυτών των περιοχών σημαίνει ότι είμαστε ένα τεράστιο άλμα πιο κοντά στην επιστροφή ανθρώπων στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά τον Απόλλωνα». «Όταν το κάνουμε, θα είναι σε αντίθεση με οποιαδήποτε αποστολή που έχει γίνει στο παρελθόν καθώς οι αστροναύτες επιχειρούν σε σκοτεινές περιοχές που προηγουμένως δεν είχαν εξερευνήσει οι άνθρωποι και θέτουν τις βάσεις για μελλοντικές μακροχρόνιες παραμονές».

Η NASA εντόπισε τις ακόλουθες υποψήφιες περιοχές για μια σεληνιακή προσγείωση Artemis III:

Faustini Rim A
Κορυφή κοντά στο Shackleton
Connecting Ridge
Connecting Ridge Extension
de Gerlache Rim 1
de Gerlache Rim 2
de Gerlache-Kocher Massif
Haworth
Massif Malapert
Leibnitz Beta Plateau
Nobile Rim 1
Nobile Rim 2
Amundsen Rim

Κάθε μία από αυτές τις περιοχές βρίσκεται εντός έξι μοιρών γεωγραφικού πλάτους του σεληνιακού Νότιου Πόλου και, συλλογικά, περιέχει διαφορετικά γεωλογικά χαρακτηριστικά. Μαζί, οι περιοχές παρέχουν επιλογές προσγείωσης για όλες τις πιθανές ευκαιρίες εκτόξευσης του Artemis III. Συγκεκριμένες τοποθεσίες προσγείωσης συνδέονται στενά με το χρονοδιάγραμμα του παραθύρου εκτόξευσης, επομένως πολλές περιοχές εξασφαλίζουν ευελιξία για εκτόξευση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Διάστημα: Η καλύτερη φωτογραφία του μεγαλύτερου άστρου στο σύμπαν.

Για την επιλογή των περιοχών, μια ομάδα επιστημόνων και μηχανικών σε όλο τον οργανισμό αξιολόγησε την περιοχή κοντά στο σεληνιακό Νότιο Πόλο χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA και δημοσιεύσεις δεκαετιών και ευρήματα σεληνιακής επιστήμης. Εκτός από την εξέταση της διαθεσιμότητας του παραθύρου εκτόξευσης, η ομάδα αξιολόγησε τις περιοχές με βάση την ικανότητά τους να φιλοξενήσουν μια ασφαλή προσγείωση, χρησιμοποιώντας κριτήρια όπως η κλίση του εδάφους, η ευκολία επικοινωνίας με τη Γη και οι συνθήκες φωτισμού. Για να προσδιορίσει την προσβασιμότητα, η ομάδα εξέτασε επίσης τις συνδυασμένες δυνατότητες του πυραύλου Space Launch System, του διαστημικού σκάφους Orion και του συστήματος ανθρώπινης προσγείωσης Starship που παρέχεται από το SpaceX.

Επιστήμονες του MIT πιστεύουν ότι ανακάλυψαν πώς να αντιστρέψουν πλήρως την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi