Ειδήσεις και Νέα

Το εισιτήριο των 9 ευρώ προσέλκυσε εκατομμύρια σε τρένα και λεωφορεία. Επανάσταση στις μετακινήσεις; Χωρίς μια φτηνή επακόλουθη προσφορά, δυστυχώς όχι.

Η Deutsche Bahn πούλησε 26 εκατομμύρια εισιτήρια των 9 ευρώ μόνο μέσω των δικών της καναλιών, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή. Το πόσα άτομα χρησιμοποίησαν την προσφορά συνολικά είναι ακόμα ασαφές, επειδή εξακολουθούν να λείπουν τα στοιχεία από τις περιφερειακές ενώσεις μεταφορών. Και εκεί τα εισιτήρια πουλήθηκαν ή εκδόθηκαν σε κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Άρα θα έπρεπε να υπάρχουν μερικά εκατομμύρια περισσότερα. Η προσφορά εξασφάλιζε ότι η Γερμανία μιλούσε για τοπικές συγκοινωνίες, ήταν το χαρούμενο μήνυμα της ομάδας στο Twitter. Η εταιρεία ευχαρίστησε τους δικούς της υπαλλήλους για τη «δύναμή» τους προκειμένου να κάνει το καλοκαίρι στο έπακρο.

Το ότι οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, σύμφωνα με τα σωματεία τους, είναι αρχικά πολύ χαρούμενοι που η προσφορά λήγει την επόμενη εβδομάδα είναι άλλο θέμα. (χαχαχα) Πρώτα από όλα, σύμφωνα με τα καλά νέα, αμέτρητοι άνθρωποι ανακάλυψαν για πρώτη φορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι λοιπόν το εισιτήριο των 9 ευρώ η αρχή μιας πραγματικής ανατροπής στις μεταφορές; Μακριά από το αυτοκίνητο και προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς;

Αν κοιτάξετε την πιο πρόσφατη έρευνα του Γερμανικού Αεροδιαστημικού Κέντρου (DLR) για το εισιτήριο των 9 ευρώ, καταλήγετε στο συμπέρασμα: μάλλον όχι. Το Ινστιτούτο Έρευνας Μεταφορών DLR εξέτασε περίπου 2.500 άτομα από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου 2022. Τα αποτελέσματα δεν εμπνέουν ακριβώς ελπίδα ότι τα αποτελέσματα θα είναι βιώσιμα.

Μεγάλος ενθουσιασμός, αλλά μικρή η επιθυμία να μείνουν.

Η προσφορά ήταν πολύ δημοφιλής και, σύμφωνα με την υπεύθυνη του έργου DLR, Claudia Nobis, «έφθασε σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας». Και ακόμα: Λίγο περισσότερο από το 60% δήλωσε ότι το εισιτήριο ήταν ένας καλός λόγος για να αφήσετε το αυτοκίνητο στο σπίτι. Ωστόσο, μόνο το 9% των κατόχων εισιτηρίων που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι αναμένουν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς πιο συχνά μετά το τέλος της εκστρατείας.

Τα τρία τέταρτα των κατόχων εισιτηρίων το χρησιμοποιούσαν για ταξίδια σε ακτίνα έως και 50 χιλιομέτρων από τον τόπο διαμονής τους. Το ένα τέταρτο ταξίδεψε μόνο μεγαλύτερες αποστάσεις. Μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο εδώ ότι το φθηνό εισιτήριο βοήθησε κυρίως άτομα με μικρότερο προϋπολογισμό να αποκτήσουν κινητικότητα και συγκεκριμένα ταξίδια. Ταιριάζει επίσης στην εικόνα ότι το 60% των ερωτηθέντων χρησιμοποίησε το εισιτήριο για εκδρομές και δραστηριότητες αναψυχής το Σαββατοκύριακο. Στο 18%, ένα σχετικά μικρό ποσοστό χρησιμοποίησε το εισιτήριο για να πάει στη δουλειά.

Μετά το εισιτήριο των 9 ευρώ: σημαντική είναι η καλή επακόλουθη προσφορά.

Εκτός από την τιμή, ένα ακόμη πλεονέκτημα του εισιτηρίου των 9 ευρώ είναι ότι ισχύει σε όλη την Γερμανία. Σύμφωνα με την έρευνα της DLR, περίπου το 70% όλων των ερωτηθέντων τη θεώρησαν μια πολύ ελκυστική προσφορά με σαφείς και κατανοητούς όρους και προϋποθέσεις. Εξοικονομεί την αντιμετώπιση των πολύ διαφορετικών τιμολογιακών προσφορών των μεμονωμένων μεταφορέων. Η διατήρηση μιας επισκόπησης σε αυτή τη ζούγκλα τιμών και εγκυρότητας μπορεί να είναι ένας Γόρδιος δεσμός που έσπασε από το εισιτήριο της εκστρατείας για τουλάχιστον τρεις μήνες. Πολλοί κάτοχοι εισιτηρίου 9 ευρώ δεν είναι επίσης διατεθειμένοι να αγοράσουν μηνιαία εισιτήρια στην κανονική τιμή μετά τη λήξη της προσφοράς. Η περαιτέρω χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς τα καθιστά εξαρτημένα σε μεγάλο βαθμό από την προσφορά τιμής.

Συμπέρασμα: Προκειμένου οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες ακόμη και μετά το εισιτήριο των 9 ευρώ, θα χρειαζόταν ακόμα μια καλά ανεπτυγμένη, κατανοητή και, πάνω απ ‘όλα, φθηνή προσφορά δημόσιας συγκοινωνίας. Και δυστυχώς αυτό δεν είναι ορατό σε πολλά μέρη αυτή τη στιγμή.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: Bahn (Twitter)DLRDeutschlandfunk

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi