Άρθρα ΡεπορτάζΕιδήσεις και ΝέαΠολιτική

Γερμανία: Τελειώνει η έκπτωση των καυσίμων – Σοκ προκαλούν οι προβλέψεις των ειδικών.

Οι συνέπειες του κορωνοϊού, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση τροφοδοτούν τις τιμές σε καύσιμα και ενέργεια. Αυτό αντανακλά επίσης τον πληθωρισμό άνω του 7% στη Γερμανία, και στο 11,1% στην Ελλάδα. Για να αμβλύνουν τουλάχιστον λίγο τις οικονομικές συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, οι πολιτικοί σε Ελλάδα και Γερμανία αποφάσισαν να λάβουν αρκετά μέτρα ανακούφισης, μεταξύ των οποίων το εισιτήριο των 9 ευρώ και την έκπτωση στα καύσιμα στην Γερμανία και το Fuel Pass στην Ελλάδα και την επιταγή ακρίβειας.

Η έκπτωση των καυσίμων τελειώνει στις 31 Αυγούστου: Οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι τιμές θα αυξηθούν απότομα στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ωστόσο, και τα δύο μέτρα ήταν περιορισμένα χρονικά από την αρχή, και κανονικά λήγουν στις 31 Αυγούστου. Ως εκ τούτου, η Τετάρτη είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία οι καταναλωτές μπορούν να ανεφοδιάσουν φθηνότερα καύσιμα πριν αυξηθούν ξανά οι τιμές των καυσίμων.

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο ειδικοί υποθέτουν ότι τα βενζινάδικα της Γερμανίας θα μπορούσαν να γεμίσουν ξανά πριν από το τέλος της έκπτωσης αύριο, εάν γεμίσετε πριν την Τετάρτη, μπορείτε να γλυτώσετε αρκετά χρήματα. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι το όριο των δύο ευρώ θα σπάσει.

Τρομακτικά τα νέα στοιχεία για τις τιμές των καυσίμων: Οι τιμές του λίτρου θα μπορούσαν να σπάσουν το όριο των 3 ευρώ.

Τις τελευταίες εβδομάδες στην Γερμανία, η μέση τιμή για τη βενζίνη ήταν 1,77 ευρώ και για το ντίζελ 1,97 ευρώ. Χωρίς την έκπτωση του ρεζερβουάρ – 35 λεπτά/λίτρο για τη βενζίνη και 17 λεπτά/λίτρο για το ντίζελ – η τιμή ανά λίτρο είναι 2,12 ευρώ (βενζίνη) και 2,14 ευρώ (ντίζελ).

Τα καύσιμα είναι πιο ακριβά το πρωί και το βράδυ, αλλά υπάρχουν και υψηλές τιμές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η καλύτερη ώρα για να γεμίσετε είναι μεταξύ 6 μ.μ. και 7 μ.μ. ή μεταξύ 8 μ.μ. και 9 μ.μ., όπως μας λέει η ADAC. Και μια άλλη συμβουλή, λέει ότι η σωστή πίεση των ελαστικών προάγει επίσης την οδήγηση με οικονομία καυσίμου. Και αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ σημαντικό στο μέλλον, με τιμές να εκτοξεύονται στα ύψη. Επίσης η ADAC μας λέει ότι οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ γίνονται όλο και πιο δύσκολο να προβλεφθούν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι τιμές στον καταναλωτή θα αυξηθούν όταν λήξει η έκπτωση στα καύσιμα τον Αύγουστο.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi