Ειδήσεις και ΝέαΚύπρος

Κύπρος: Τούρκοι στρατιώτες σήκωσαν όπλο και πέταξαν πέτρες σε βοσκό – Η στιγμή της επίθεσης [βίντεο]

Ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες εκδίωξαν την Δευτέρα (29/8) Ελληνοκύπριο γεωργοκτηνοτρόφο από την νεκρή ζώνη στη Δένεια όταν αυτός έβοσκε τα πρόβατά του.

Σε βίντεο που εξασφάλισε το SigmaLive, δείχνει τους Τούρκους στρατιώτες, να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του Ελληνοκύπριου γεωργοκτηνοτρόφου, στον οποίο νωρίτερα είχαν πετάξει πέτρες με σκοπό να τον διώξουν από την περιοχή.

Το περιστατικό σημειώθηκε 500 μέτρα εντός της Νεκρής Ζώνης, γύρω στις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ ένας εκ των στρατιωτών, όπως είχε δηλώσει ο κοινοτάρχης Δένειας, είχε οπλίσει το όπλο του.

Υπενθυμίζεται πως, όπως υποστήριξε στην καταγγελία του ο γεωργοκτηνοτρόφος, οι έξι Τούρκοι στρατιώτες κατέβηκαν από τα φυλάκιά τους με τα όπλα στα χέρια και ζήτησαν από τον Ε/κ γεωργοκτηνοτρόφο να φύγει, απειλώντας τον. Ο ένας, μάλιστα, στρατιώτης όπλισε το όπλο του.

Ο κοινοτάρχης Δένειας ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ο Ε/κ γεωργοκτηνοτρόφος έχει άδεια για εργασίες στην περιοχή. «Του φώναζαν και του έριχναν πέτρες και τελικά τον έδιωξαν. Όταν έγινε το συμβάν αυτός μας ειδοποίησε τηλεφωνικά και έβγαλε και σχετικό βίντεο», πρόσθεσε.

Ο κοινοτάρχης Δένειας πρόσθεσε πως για το γεγονός έγινε καταγγελία στο Υπουργείο Εξωτερικών, στα Ηνωμένα Έθνη και στην Εθνική Φρουρά.

Η στιγμή της επίθεσης στον Ελληνοκύπριο βοσκό

Τι απαντούν τα Ηνωμένα Έθνη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η ειρηνευτική δύναμη ερευνά το επεισόδιο.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα πριν καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η ασφάλεια των πολιτών εντός της νεκρής ζώνης παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ειρηνευτική δύναμη.

Διάβημα από το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών

Το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη σε σχέση με περιστατικό στη νεκρή ζώνη στο χωριό Δένεια, κατά το οποίο ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες εκδίωξαν Ελληνοκύπριο γεωργοκτηνοτρόφο ενώ αυτός έβοσκε τα πρόβατά του, ρίχνοντάς του πέτρες, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδίου.

Ο κοινοτάρχη της Δένειας, Χρήστος Παναγιώτου είπε πως γύρω στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Τούρκοι στρατιώτες κατέβηκαν από τα φυλάκιά τους με τα όπλα στα χέρια και ζήτησαν από τον Ελληνοκύπριο γεωργοκτηνοτρόφο να φύγει, απειλώντας τον. Ο ένας μάλιστα στρατιώτης όπλισε το όπλο του, πρόσθεσε.

Δένεια: «Δεν φυλάμε σύνορα… τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια»

Ο Χρήστος Παναγιώτου μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» και στον δημοσιογράφο του ΣΙΓΜΑ Μάριο Καναρίνη, τόνισε ότι οι «Τούρκοι δεν μπορούν να προχωρούν και να μας αναγκάζουν να φεύγουμε. Δεν θα πάρουν και τη νεκρά ζώνη. Οι κάτοικοι είναι συνειδητοποιημένοι, ξέρουν που κατοικούν», είπε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιώτου υπογράμμισε ότι «εδώ δεν φυλάμε Θερμοπύλες. Οι ακρίτες φυλάγαν σύνορα, εμείς δεν έχουμε σύνορα.. τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια».

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi