Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: 300 ευρώ μπόνους τον Σεπτέμβριο στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, ο κατ’ αποκοπή συντελεστής της τιμής της ενέργειας (EPP) αποσκοπεί στην ανακούφιση των εργαζομένων που παλεύουν επί του παρόντος με το αυξανόμενο κόστος μετακίνησης στο δρόμο τους προς την εργασία. Οι εργαζόμενοι που υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος και που κατατάσσονται στις κατηγορίες φόρου μισθού 1 έως 5 δικαιούνται να διεκδικήσουν. Το εφάπαξ μπόνους των 300 ευρώ θα τους καταβληθεί με τον μισθό του Σεπτεμβρίου.

Ενέργεια 300 ευρώ κατ’ αποκοπή – οι εργάτες με λίγες ώρες εργασίας (mini-jobbers) λαμβάνουν επίσης το μπόνους.

Για τους mini-jobbers ισχύουν τα ακόλουθα: Λαμβάνουν επίσης το κατ’ αποκοπή ποσό. Ωστόσο, όποιος έχει μίνι δουλειά πρέπει να δηλώσει στον εργοδότη του ότι αυτή είναι η πρώτη του εργασιακή σχέση.

Αυτό γίνεται για να αποτρέψει τους υπαλλήλους που έχουν μια μίνι δουλειά εκτός από την κύρια εργασία τους από το να εισπράττουν δύο φορές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το EPP καταβάλλεται μόνο από τον κύριο εργοδότη. Οι εργαζόμενοι μπορούν να βρουν ένα δείγμα επιστολής για την επιβεβαίωση της πρώτης τους απασχόλησης στον ιστότοπο Minijobzentrale.

Σημαντικό να γνωρίζετε: Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, το ΕΛΚ δεν υπολογίζεται στο όριο των 450 ευρώ (όριο 520 ευρώ από τον Οκτώβριο) για μίνι θέσεις εργασίας.

ΕΛΚ τον Σεπτέμβριο – Οι αυτοαπασχολούμενοι λαμβάνουν φορολογική ελάφρυνση

Από το ΕΛΚ επωφελούνται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ωστόσο, τα χρήματα δεν καταβάλλονται στον λογαριασμό τους, αλλά λαμβάνουν αντίστοιχη μείωση φόρου.

Επιπλέον, οι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να μειώσουν την προκαταβολή φόρου εισοδήματος για το τρίτο τρίμηνο του 2022. Οι προκαταβολές φόρου εισοδήματος που έχουν υπολογιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου 2022 πρόκειται να μειωθούν από το ΕΛΚ. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, μια αντίστοιχα τροποποιημένη ειδοποίηση προκαταβολής θα σταλεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι φοιτητές και οι αμειβόμενοι ασκούμενοι το δικαιούνται επίσης.

Οι μαθητές, από την άλλη πλευρά, γενικά δεν παίρνουν τίποτα στην αρχή. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις: Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ως επιλέξιμους φοιτητές που εργάζονται και εκείνους με πρακτική άσκηση επί πληρωμή.

Την πληρωμή δικαιούνται ακόμη και όσοι φοιτητές έχουν δουλειά εκτός από «στριμώξεις» για το πανεπιστήμιο. Μπορεί επίσης να είναι «απλώς» μια μίνι δουλειά.

Μπόνους 300 ευρώ – οι συνταξιούχοι γενικά μένουν εκτός.

Οι συνταξιούχοι επίσης δεν συμπεριλήφθηκαν αρχικά στο ΕΛΚ, το οποίο έχει ήδη δεχτεί έντονη κριτική. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα συμπεριλάβει αυτή την ομάδα ανθρώπων στο επερχόμενο τρίτο πακέτο βοήθειας.

Όποιος κερδίζει κάτι επιπλέον ως συνταξιούχος – για παράδειγμα, έχει μερική απασχόληση – δικαιούται το κατ’ αποκοπή ποσό της ενέργειας. Προφανώς εδώ δεν αρκεί μόνο η φροντίδα των εγγονιών. Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει: «Εάν μια σύμβαση συνάπτεται μόνο pro forma για τη λήψη του ΕΛΚ (π.χ. «συμπληρωματική σχέση»), δεν υπάρχει δικαίωμα στο ΕΛΚ.» Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει επίσης κίνδυνος προστίμου .

Κατ’ αποκοπή τιμή της ενέργειας – η πληρωμή τον Σεπτέμβριο δεν είναι υποχρεωτική

Σημαντικό να γνωρίζετε: Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, η πληρωμή με τον μισθό Σεπτεμβρίου θα πρέπει να είναι ο «κανόνας». Ωστόσο, εδώ το υπουργείο δίνει στους εργοδότες κάποια περιθώρια.

Εάν, για παράδειγμα, ένας εργοδότης υποβάλλει την εγγραφή φόρου μισθού ανά τρίμηνο, η πληρωμή μπορεί να γίνει και με τον μισθό Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο, θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την αποστολή της βεβαίωσης φόρου μισθού στον εργαζόμενο.

Ενέργεια 300 ευρώ κατ’ αποκοπή – οι μικροεργάτες δεν χρειάζεται να πληρώσουν φόρο για το μπόνους

Το εφάπαξ μπόνους των 300 ευρώ πρέπει επίσης να φορολογηθεί: Το πόσο καθαρό από τον κατ’ αποκοπή συντελεστή ενέργειας απομένει εξαρτάται από την προσωπική φορολογική επιβάρυνση.

Η ουσία είναι ότι τα άτομα με υψηλότερα εισοδήματα έχουν λιγότερη καθαρή ωφέλεια. Σύμφωνα με υπολογισμό του Ινστιτούτου Γερμανικών Οικονομικών (IW), τις περισσότερες κρατήσεις θα έχει μια οικογένεια με δύο εργαζόμενους γονείς με ακαθάριστο εισόδημα 35.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, από τα 600 ευρώ μπόνους που έλαβε ο καθένας, έμειναν 475 ευρώ καθαρά.

Οι χαμηλόμισθοι που παραμένουν κάτω από το βασικό επίδομα των 10.347 δεν χρειάζεται να πληρώσουν φόρο για το μπόνους. Το ίδιο ισχύει και για τους μίνι-εργαζομένους: επωφελούνται και αυτοί από την πληρωμή των 300 ευρώ χωρίς κρατήσεις.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi