Ειδήσεις και Νέα

Δικηγόρος Μ. Ροδουσάκης σε Π. Κουσουλό: Νομικά μιλώντας αυτό το περιεχόμενο είχατε υποχρέωση να το δημοσιεύσετε.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η σημερινή επίσκεψη του εκδότης της εφημερίδας ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ και των νομικών συμπαραστατών αυτής των κκ  Γρατσία, Ροδουσάκη και Πανταζή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου ο κ. Κουσουλός να θέσει εαυτόν στην διάθεση της δικαιοσύνης αλλά και να ενημερωθούν όλοι για το θέμα που έχει ανακύψει, δηλαδή για την προκαταρκτική έρευνα που έχει προκύψει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, για ένα συγκεκριμένο άρθρο. Στην συνέχεια ο κ. Κουσουλός έθεσε το ερώτημα στον κ. Ροδουσάκη πως εκτιμά ο ίδιος την εισαγγελική κίνηση.

Ο διακεκριμένος δικηγόρος εξήγησε αρχικά τι προβλέπει το άρθρο αυτό (το 252 ΠΚ – Νόμος 4619/2019) όπου συγκεκριμένα οι δύο πρώτοι παράγραφοι του προβλέπουν ότι “1. Υπάλληλος που κατά παράβαση των καθηκόντων του γνωστοποιεί σε άλλον απόρρητα που του εμπιστεύτηκαν ή γνωρίζει λόγω της υπηρεσίας του, τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Η παράβαση αυτή τιμωρείται και αν τελέστηκε μετά την αποχώρηση του υπαλλήλου από την υπηρεσία, και 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και εκείνος που χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό απόρρητο εν γνώσει της προέλευσής του, με σκοπό να βλάψει το κράτος ή άλλον.” Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι κατά φύση υπηρεσιακό αδίκημα και στην βασική του μορφή τιμωρείται ο δράστης ο οποίος έχει την υπαλληλική ιδιότητα. Στην δική μας περίπτωση εξετάστηκε η παράγραφος 2 η οποία μιλά για τρίτον, μh υπάλληλο, δηλαδή του δημοσίου, ο οποίος κάνει χρήση αυτού του εγγράφου.  Όπως αντιλαμβάνεστε, συνέχισε ο κ. Ροδουσάκης, η ratio του νόμου πίσω από αυτή τη διαδικασία είναι να αποφευχθεί και να καταληφθεί από την ποινική βακτηρία της διάταξης η κακόβουλη χρήση αυτού του απόρρητου εγγράφου.

Ακούστε εδώ όλη την συζήτηση αλλά και την νομική άποψη του για το σχετικό δημοσίευμα ότι δηλαδή είχε υποχρέωση ο κ. Κουσουλός να το δημοσιεύσει στην εφημερίδα.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi