Άρθρα Ρεπορτάζ

Ακραία ρητορική Τουρκίας- Μπαράζ προκλήσεων εναντίον της Ελλάδας.

Το κλίμα πυροδοτεί συνεχώς η Άγκυρα, μειώνοντας κατ’ εξακολούθηση την Ελλάδα. Η Τουρκία, για άλλη μια φορά συνεχίζει την παλιά και γνωστή τακτική της να αποδίδει κατηγορίες, αποκαλώντας «πιόνι» την Αθήνα. Ιδιαίτερα προκλητική και ανυπόστατη είναι η δήλωση, την οποία η Τουρκία παραχώρησε στο ΝΑΤΟ κατά της χώρας μας, για τους S-300.
Στα άκρα η κατάσταση μετά την υπερβολική ρητορική Ερντογάν
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε σε δήλωσή του:«Η Τουρκία γνωρίζει ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή με την παρενόχλησή τους σε κάθε ευκαιρία στο Αιγαίο είναι τα πιόνια κάποιου.
Η Τουρκία σε παραλήρημα κατά της Ελλαδας για τους S-300.
Στοιχεία στο ΝΑΤΟ δείχνουν την «παρενόχληση» τουρκικών μαχητικών από ελληνικούς S-300». Σύμφωνα με στοιχεία που έβγαλαν στο φως πηγές του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας και τα οποία γνωστοποίησε το πρακτορείο Anadolu, η Άγκυρα επρόκειτο να καταθέσει για «παρενόχληση τουρκικών μαχητικών από τους ελληνικούς S-300».
 Η Τουρκία ψευδώς αναφέρθηκε σε εξωφρενικά μεγάλο αριθμό παραβιάσεων της Ελλάδας- 256! στον τουρκικό εναέριο χώρο, όπως και για παρενοχλήσεις στα τουρκικά μαχητικά, πάνω από το Αιγαίο επί 158 φορές!
 Η στάση Ερντογάν για την αποδυνάμωση των τουρκικών F-16 από τους S-300.
 Ως αποτέλεσμα εχθρικής ενέργειας χαρακτήρισε σε πρόσφατη δήλωσή του ο Ερντογάν την αδρανοποίηση των τουρκικών F-16 από τους S-300.
  Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος συνομιλητής μας. Οι πρόσφατες εξελίξεις αποκάλυψαν την αλήθεια σε όλους. Το ρωσικό S-300 «κλείδωσε» το αεροσκάφος μας. Πρόκειται για εχθρική ενέργεια. Ειδικά αν το αεροσκάφος αυτό εκτελεί αποστολή του ΝΑΤΟ, αυτό σημαίνει εχθρική συμπεριφορά προς το ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, προκάλεσαν το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους, όχι εμάς», υποστηρίζει ο Ερντογάν.
Ξεκάθαρη απάντηση των ΗΠΑ στην Τουρκία: Οι S-300 δεν έχουν σχέση με τους S-400.
 Διαψεύδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα παραβιάζει αμερικανικούς νόμους, επειδή έχει στην κατοχή της ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-300, το οποίο κατά την Άγκυρα ενεργοποιήθηκε στην Κρήτη για να «παγιδεύσει» τουρκικά μαχητικά F-16 (κάτι το οποίο διαψεύδει η Αθήνα). Όπως φαίνεται σε απάντηση που έδωσε το αμερικανικό αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, η κατοχή των S-300 δεν έχει καμία σχέση με την αγορά S-400 που έγινε από την Τουρκία παρά τις αντιρρήσεις του ΝΑΤΟ και τους αμερικάνικους νόμους.

Η ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το ραντάρ του ελληνικού πυραυλικού συστήματος S-300 ρωσικής κατασκευής που εδρεύει στο νησί της Κρήτης  «κλείδωσε» τουρκικά αεροσκάφη.

Η Ελλάδα διέψευσε τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι οι ελληνικοί πύραυλοι εδάφους-αέρος S-300 «κλείδωσαν» τα τουρκικά μαχητικά F-16 που εκτελούσαν αναγνωριστική αποστολή στον διεθνή εναέριο χώρο.

Πρώτη ερώτηση: Έχετε κάποιο σχόλιο για τον τουρκικό ισχυρισμό;

Δεύτερη ερώτηση: Το ελληνικό σύστημα S-300 που έστειλε η Κύπρος στην Κρήτη μετά τη μεσολάβηση του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, υπόκειται σε κυρώσεις CAATSA;

Πρώτη απάντηση: Γνωρίζουμε αυτά τα δημοσιεύματα. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν την ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση.

Δεύτερη απάντηση: Η απόκτηση των S-300 από την Ελλάδα έγινε τη δεκαετία του 1990, δεκαετίες πριν από την υιοθέτηση του νόμου CAATSA. Το «εδάφιο» 231 του νόμου CAATSA επιβάλλει κυρώσεις μόνο για σημαντικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις ή μετά τις 2 Αυγούστου 2017. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλους τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ να εξασφαλίσουν πλήρη διαλειτουργικότητα εντός της συμμαχίας.

Υπερβολική ρητορική Ερντογάν: Για ακόμα μια φορά συνεχίζει το προκλητικό σόου
Ο Ερντογάν με μια σειρά υπερφίαλων και φαιδρών δηλώσεων όπως: «η Τουρκία έκανε, κάνει και θα κάνει ό,τι τη βολεύει. Ας το μάθουν όλοι αυτό. Η δημιουργία βάσεων της Ελλάδας στα νησιά δεν θα έχει ποτέ νόημα για την Τουρκία. Αυτοί που δίνουν τόση στήριξη στην Ελλάδα θα πρέπει να το σκεφτούν αυτό», συνεχίζει να προκαλεί.
Τους ισχυρισμούς Ερντογάν διαψεύδει κατηγορηματικά η Ελλάδα.
  Οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί εγκλωβισμού τουρκικών μαχητικών από τους ελληνικούς S-300 έχουν διαψευστεί πανηγυρικά από στρατιωτικές πηγές, από το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, αλλά και από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Οι κατηγορίες της Τουρκίας είναι ανυπόστατες και βασίζονται στη δημιουργία εντυπώσεων, «διαδίδοντας» αναληθείς φήμες στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό.
 «Διαγωνισμός» ακραίας ρητορικής από το σύνολο της ηγεσίας της Τουρκίας- Απάντηση Οικονόμου σε Ακάρ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την περασμένη Παρασκευή, μίλησε στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ. Για «διαγωνισμό» ακραίας ρητορικής, όχι μόνο από τον Ακάρ, αλλά και από πολλούς πολιτικούς ηγέτες του συνόλου της Τουρκίας, έκανε μάλιστα λόγο ο Γιάννης Οικονόμου.
  «Είναι σαφές ότι η διεθνής κοινή γνώμη, ούτε συμμερίζεται, ούτε βλέπει με καλό μάτι αυτό τον αναθεωρητισμό της απέναντι πλευράς. Είναι
επίσης πολύ σαφές, ότι (η Ελλάδα) έχει ενισχυθεί από την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στη διεθνή σκηνή, από την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δυνατότητας», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως η Τουρκία συνεχίζει την πάγια τακτική της, μέσω διασποράς αβάσιμων ισχυρισμών εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου. Φαίνεται πως εξακολουθεί ακόμα να αρνείται πεισματικά την παύση των διαρκών προκλήσεων.
30η Αυγούστου: 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
  Με αφορμή τα 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή, την 30η Αυγούστου, ο Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Για την Τουρκία η 30η Αυγούστου αποτελεί και την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων.
  Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στο νεκροταφείο των πεσόντων προέβη σε αποκαλύψεις- όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει- μιλώντας για τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του. Εξαπολύοντας μύδρους προς τους πάντες, τονίζει:«Κανένας από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς διαβολικούς εχθρούς μας δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία από το να αναπτυχθεί, να δυναμώσει και να πάρει την θέση που αξίζει στο παγκόσμιο σύστημα».
Ανυποχώρητη παραμένει η Ελλάδα- Θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα.
Η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει από την διεκδίκηση των κυριαρχικών και εθνικών της δικαιωμάτων. «Καμία νέα τακτική των διακινητών και κανένας ελιγμός της Τουρκίας δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους, φυλάμε τα σύνορά μας και ας κοιτάξει η άλλη πλευρά τα δικά της ξέφραγα σύνορα», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αμετάκλητη στην στάση που ακολουθεί.
  Μετά από μια σειρά διπλωματικών κινήσεων από πλευράς Τουρκίας, το φετινό καλοκαίρι μπορεί να πέρασε, όμως τα μηνύματα για ενίσχυση του γεωστρατηγικού τομέα της χώρας μας παραμένουν, αφήνοντας τα αποτυπώματά τους ανεξίτηλα στο διάβα τους.
google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή 1: thetoc.gr
πηγή 2: megatv.com
πηγή εικόνων: Google

Σχετικές αναρτήσεις

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Κοσσυφοπέδιο: Η τραγική προσωπικότητα της κ. Μπακογιάννη και η Ελληνική Κυβέρνηση ως θεματοφύλακας της μεγάλης Αλβανίας, και της “κοσοβοποίησης” της Θράκης και της Κύπρου

e-enimerosi

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi