Ιατρική ΒιολογίαΠεριβάλλον

Η δικέφαλη χελώνα Janus γίνεται 25 ετών.

Ο Janus, ο οποίος έχει επίσης δύο καρδιές, δύο ζευγάρια πνεύμονες και δύο ξεχωριστές προσωπικότητες, δεν θα είχε επιβιώσει για πολύ στην άγρια ​​φύση, καθώς δεν μπορεί να τραβήξει τα κεφάλια του στο καβούκι του για να αναζητήσει καταφύγιο από τα αρπακτικά.

Αλλά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Γενεύης, όπου εκκολάφθηκε το 1997, η Bourgoin και η ομάδα των φροντιστών της – που πιστεύουν ότι είναι η γηραιότερη δικέφαλη χελώνα στον κόσμο – μπορούν να καλύψουν κάθε του ανάγκη.

Τον ταΐζουν με βιολογική σαλάτα και του κάνουν καθημερινά μασάζ και μπάνια με πράσινο τσάι και χαμομήλι. Για άσκηση, πηγαίνει τακτικές βόλτες, μερικές φορές με μουσική, και κάνει βόλτες σε ένα ειδικά κατασκευασμένο skateboard.

«Νομίζω ότι είναι λόγω της προσοχής που του δίνουμε και της αφοσίωσής μας που είναι ακόμα εδώ σήμερα», είπε ο Bourgoin.

Ο Janus, μια ελληνική χελώνα που πήρε το όνομά του από τον δικέφαλο Ρωμαίο θεό των αρχών και των μεταβάσεων, έχει επίσης ένα ιδιαίτερο πάρτι για να περιμένει με ανυπομονησία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση σε περίπτωση που αναποδογυρίσει, κάτι που θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο, και επέζησε από επέμβαση πέτρας στην ουροδόχο κύστη το 2020. Τα κεφάλια του χρειάζονται περιοδική θεραπεία με βαζελίνη για να σταματήσουν να πονάνε όταν τρίβονται μεταξύ τους.

Οι δύο προσωπικότητες του δημιουργούν επίσης διαφορετικές διαθέσεις και γούστα που μπορεί περιστασιακά να οδηγήσουν σε σύγκρουση, για παράδειγμα σε ποια κατεύθυνση να περπατήσει.

“Το δεξί κεφάλι είναι πιο περίεργο, πιο ξύπνιο, έχει πολύ πιο δυνατή προσωπικότητα. Το αριστερό κεφάλι είναι πιο παθητικό και του αρέσει να τρώει”.

(Αυτή η ιστορία επανατοποθετήθηκε για να διευκρινιστεί ότι ο Janus έχει δύο ζεύγη πνεύμονες)

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΟΣ για τους κοραλλιογενείς υφάλους.

e-enimerosi

Σημάδια του καρκίνου που μπορούν να εντοπιστούν χρόνια πριν από τα συμπτώματα;

e-enimerosi

Η μικροχειρουργική σε λεπτές επεμβάσεις.

e-enimerosi