Πολιτική

Γερμανία: Ο εταιρεία χαρτιού υγείας του Ντίσελντορφ, Hakle, κατέθεσε πτώχευση.

Η ενεργειακή κρίση έχει επίσης εξελιχθεί σε σημαντικό πρόβλημα για την Hakle τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, το αυξημένο κόστος πρώτων υλών, ενέργειας και μεταφοράς οδήγησε ιδιαίτερα την εταιρεία να κηρύξει πτώχευση. Οι υψηλότερες τιμές δεν μπορούσαν να μετακυλιστούν στους πελάτες.

“Οι χαρτοβιομηχανίες χρειάζονται γενικά πολλή ενέργεια. Οι κατασκευαστές χαρτιού υγείας ακόμα περισσότερο γιατί υπάρχει ειδική διαδικασία στεγνώματος. Οι υψηλές τιμές της ενέργειας αλλά και των πρώτων υλών λόγω του πολέμου στον Ουκρανία: Αυτό μάλλον δεν θα μπορούσε να γίνει να μεταβιβαστεί πλήρως στις εταιρείες τροφίμων και στα φαρμακεία».

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες πρέπει να συνεχιστούν

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντίσελντορφ , η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για διαδικασία αφερεγγυότητας μόνη της. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίσει να ενεργεί σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα στις επιχειρησιακές δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αφερεγγυότητας, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες πρέπει να συνεχιστούν πλήρως, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Volker Jung. Πρόκειται για τη διατήρηση του χώρου και των 220 θέσεων εργασίας του. «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η επανευθυγράμμιση θα πετύχει σε αυτήν την προκλητική κατάσταση μιας ενεργειακής κρίσης που μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική», ελπίζει ο Γιουνγκ.

Σηματοδοτήθηκε η υποστήριξη από επιχειρηματικούς εταίρους

Οι μισθοί του εργατικού δυναμικού διασφαλίζονται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης έως και τον Νοέμβριο του 2022. Σημαντικοί πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας έχουν ήδη δηλώσει την υποστήριξή τους. Ένα θετικό μήνυμα για τον Michael Beck από το συμβούλιο εργασίας Hakle: ” Ελπίζουμε ότι υπάρχει κάποιος που θα αγοράσει την εταιρεία και θα την προωθήσει μαζί μας.” Αν και οι 220 υπάλληλοι γνώριζαν ότι η εταιρεία τα πήγαινε άσχημα, η αφερεγγυότητα προκάλεσε έκπληξη.

Το οικονομικό έτος 2020, η Hakle GmbH ανέφερε πωλήσεις σχεδόν 80 εκατομμυρίων ευρώ και ετήσιο πλεόνασμα περίπου 650.000 ευρώ.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi