Εθνικά ΘέματαΠολιτική

Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί bullying από κανέναν.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» και πως η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην ομιλία του την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σημείο προς σημείο στα ψεύδη και την προπαγάνδα της Άγκυρας.

«Σίγουρα δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο», σημειώνεται από ελληνική πλευράς, παραπέμποντας στα όσα θα πει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς θα παρουσιάσει στοιχεία της Ελλάδας που απορρίπτουν όλα τα ψεύδη της Άγκυρας.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η οποία και θα μεταδοθεί στη 01:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει αναφορά στις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στην ενεργειακή κρίση.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι στο θέμα της στήριξης της Ουκρανίας ώστε να μπορεί να αμυνθεί σε κάθε κίνηση επιθετικότητας που παραβιάζει τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φαίνεται να εξελίσσεται όπως τον είχε σχεδιάσει ο Πούτιν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ για τα ενεργειακά σημείωσε: «Θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά την άρνηση που προέβαλε η Κομισιόν – κατά την έκτακτη Σύνοδο – ως προς την επιβολή του ανώτατου ορίου. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Χρειαζόμαστε μια πιο δραστική παρέμβαση σύμφωνα με την οποία θα μπει ανώτατο όριο στον δείκτη TTF».

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi