Εθνικά Θέματα

ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Δεν διεκδικούμε τίποτα εναντίον σας, αλλά θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».

«Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli). Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ολοκληρώθηκε, με τη συνάντηση να διαρκεί τέσσερις ώρες. Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, γίνεται σαφής αναφορά περί στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών και επισημαίνεται ότι «οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίζει νησιά που βρίσκονται υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης καλούνται να επιστρέψουν στην κοινή λογική». Στις 22:00 αναμένεται δήλωση του Τούρκου προέδρου.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi