Ειδήσεις και Νέα

Αποκάλυψη: Βίντεο που προδίδει τους Τούρκους – Τούρκοι λιμενικοί χτυπούν μετανάστες στο Αιγαίο.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης,  δημοσιοποιεί ένα βίντεο – γροθιά στο στομάχι στο οποίο φαίνεται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες η επιχείρηση βίαιης εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία.

Στο βίντεο μέλη της τουρκικής Ακτοφυλακής χρησιμοποιούν σκοινιά του σκάφους ακόμη και  στειλιάρια για να σπρώξουν με απίστευτη βία τους μετανάστες προωθώντας τους στην Ελλάδα.=

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ.Μηταράκης, το βίντεο τραβήχτηκε από μετανάστη που τελικά διασώθηκε από την Ελλάδα και “αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία”.

  •  Όπως λέει ο κ. Μηταράκης, αυτό το ανηλεές σπρώξιμο [push forward] των μεταναστών αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Κοινής Δήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Στο βίντεο φαίνεται  βάρκα γεμάτη από μετανάστες που  φωνάζουν απεγνωσμένα κατά την διάρκεια των βίαιων πρακτικών των Τούρκων. Διακρίνονται ανάμεσά τους μικρά παιδιά, ενώ σε κάποιο σημείο πατέρας, καθώς χτυπούν οι Τούρκοι λιμενικοί, σηκώνει στον αέρα ένα βρέφος που φορά σωσίβιο.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το Ισραήλ επιτίθεται στο Ιράν.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi