Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Υπάρχει ζωή στον Άρη; Η NASA δημοσιοποιεί ενδείξεις.

Το Mars Rover “Perseverance” βρήκε τα πιο ξεκάθαρα στοιχεία ζωής στον Άρη μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της αποστολής του στο διάστημα. Αυτό ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία στην Πασαντένα της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα ευρήματα της «Επιμονής» είναι θεαματικά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ευρήματα στον λεγόμενο κρατήρα Jezero, μια πρώην λίμνη στην οποία κάποτε έρεε ένα μεγάλο δέλτα ποταμού. Ωστόσο, αυτό ήταν πριν από περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια, και ο κρατήρας έχει πλέον στεγνώσει εντελώς. Οι βράχοι που συνέλεξε το ρόβερ του Άρη περιείχαν οργανικό υλικό που παρέχει στοιχεία για ζωή στον Άρη.

«Επιμονή»: Υψηλή συγκέντρωση οργανικής ύλης.

“Οι βράχοι που βρέθηκαν στο δέλτα του ποταμού του κρατήρα Jezero περιέχουν τόσο υψηλή συγκέντρωση οργανικού υλικού που δεν έχουμε δει ποτέ σε αυτήν την αποστολή”, δήλωσε ο Ken Farley, επιστήμονας στο έργο Perseverance στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια στην Πασαντένα της Καλιφόρνια.

Ο κρατήρας Jezero έχει πλάτος 45 χιλιόμετρα και έχει σχήμα βεντάλιας. Θεωρείται ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους ερευνητές της NASA επειδή το ιζηματογενές πέτρωμα στον κρατήρα θα μπορούσε να παρέχει πληροφορίες για την ιστορία του Άρη. Η «Επιμονή» θα είχε επίσης ανακαλύψει ηφαιστειακό βράχο στο πάτο του κρατήρα, κάτι που μιλά για μια μακρινή έκρηξη κοντά στον κρατήρα.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi