Άρθρα Ρεπορτάζ

Που το πάει η Τουρκία? Μέρος 2ο: Γιατί διαπράττει υβριδικό πόλεμο, φοβάται τη στρατιωτική εμπλοκή;

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος

Που το πάει η Τουρκία? Μέρος 1ο

H Tουρκία τα τελευταία χρόνια αυξάνει την πίεση προς την Ελλάδα, μέχρι στιγμής αυτή η πίεση είναι σε ρητορικό επίπεδο. Aυτό έχει να κάνει με το αφήγημα πως η <<Ελλάδα μας έχει πάρει 18 νησιά>> ζητούν τώρα αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, έχει μεσολαβήσει ο χάρτης του Μπαχτσελί με τους γκρίζους λύκους που μας δείχνει το μισό Αιγαίο και τη μισή Κρήτη στην Τουρκία, και πρόσφατα, μία νέα συμφωνία παράνομη ένα μνημόνιο συνεργασίας με την Λιβυκή προσωρινή κυβέρνηση η οποία δεν έχει καμία νομιμότητα να υπογραφεί οποιαδήποτε συμφωνία.

Ο κατευνασμός είχε αποτέλεσμα?

Η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες έχει επιλέξει τον κατευνασμό απέναντι στην Τουρκία. Ένας κατευνασμός ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει φέρει αποτέλεσμα, ο κατευνασμός ο οποίος έχει θρέψει το θηρίο, και ένα θηρίο όταν του δίνεις τροφή σταδιακά, εκείνο δεν φεύγει μένει μέχρι και την επόμενη φορά, και ταυτόχρονα μεγαλώνει η πείνα του. Αυτό καταφέραμε με τον κατευνασμό όλες αυτές τις δεκαετίες, θρέψαμε το θηρίο και έχουμε τώρα μία Τουρκία αχόρταγη.

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να δείξουμε πως ο κατευνασμός όλες αυτές τις δεκαετίες δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, και θα πρέπει κάποια στιγμή οι ελληνικές κυβερνήσεις να αλλάξουν τακτική, πολιτική, και αντίληψη απέναντι στην Τουρκία, τα ευχολόγια μόνο δεν είναι η λύση.

Ας ξεκινήσουμε από τη δεκαετία του ΄50 τον προηγούμενο μήνα είχαμε τη θλιβερή επέτειο από τα Σεπτεμβριανά 67 χρόνια από το πογκρόμ των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, από μία ασήμαντη αφορμή μία προβοκάτσια έξω από την οικία που φέρεται να έχει γεννηθεί ο Κεμάλ, αυτόματος μεταφέρθηκε η προβοκατόρικη είδηση στην Κωνσταντινούπολη και ο όχλος έκανε τη δουλειά του, όλα ήταν προπαρασκευασμένα, την ιστορία νομίζω όλοι τη γνωρίζουμε, Έλληνες δολοφονήθηκαν βιάσθηκαν, καταστράφηκαν οι περιουσίες τους. Η αντίδρασή της τότε ελληνικής Κυβέρνησης θα τολμήσω να πω χλιαρή έως ανύπαρκτη, χωρίς καμία πίεση προς την τουρκική κυβέρνηση.

Οι επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται με τις απελάσεις των Ελλήνων και τους υπερβολικούς φόρους, την εισβολή στην Κύπρο το΄74 άσχετα της προδοσίας της χούντας, η κρίσεις με το Χόρα και το Σισμίκ, η κρίση των Ιμίων, μια ηρεμία την δεκαετία του 2000 και από το πραξικόπημα του 2016 και μετά ανεβάζει την ένταση σε πρωτοφανή για την ιστορία των δύο χωρών επίπεδα. Όλα αυτά τα χρόνια, σε όλες αυτές τις κρίσεις η Ελλάδα προσπαθούσε να ηρεμήσει την Τουρκία το αποτέλεσμα είναι να δεχόμαστε ήττες. Δείτε το ΄55 με την εξαφάνιση του ελληνικού πληθυσμού από την Κωνσταντινούπολη, το ΄74 στην Κύπρο, ήττες με τα ερευνητικά σκάφη, ήττα στα Ίμια. Ως πότε ο κατευνασμός; Όπως βλέπουμε δεν λειτούργησε, οπότε είναι η ώρα να αλλάξουμε πολιτική, τέλος η εποχή του κατευνασμού, κάποια στιγμή το πολιτικό σύστημα πρέπει να το πάρει απόφαση και να αλλάξει τακτική απέναντι στην Τουρκία.

Τα κέρδη κατά την Τουρκία με τον υβριδικό πόλεμο.

Ο υβριδικός πόλεμος που έχουμε αυτή τη στιγμή με την Τουρκία έχει ξεκινήσει ήδη από από το 2020 με την προσπάθεια να περάσουν τον Έβρο χιλιάδες κατατρεγμένοι μετανάστες, συνεχίζεται στα νερά του Αιγαίου, έχουμε δει να στέλνουν ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες να περάσουν στην Ελλάδα (πρόσφατα γεγονότα σε Λέσβο και Κύθηρα), εδώ θα προσπεράσω και τους εγχώριους δούρειος ίππους που έχουμε. Στέλνουν μη αξιόπλοα πλοιάρια με υπερβολικούς επιβαίνοντες με αποτέλεσμα αργότερα να βυθίζονται, βλέπουμε καρυδότσουφλα που στη διάρκεια της διαδρομής θα έχουν μηχανικό πρόβλημα, εδώ έχουμε άλλες ύποπτες κινήσεις, βλέπουμε μηχανικές βλάβες κάτω από την Πελοπόννησο ακόμα και στα νησιά του Ιονίου, μήπως με αυτό τον τρόπο θέλουν να γεμίσουν όλη την Ελλάδα με παράτυπους μετανάστες?

Αν γίνει το απευκταίο από την Τουρκία, όλοι αυτοί, ή κάποιοι από αυτούς θα κάνουν ιερό πόλεμο (τζιχάντ) υπέρ της Τουρκίας? Και βέβαια άξιοι υποστηρικτές η πέμπτη φάλαγγα εντός της Ελλάδος, ένας σύγχρονος Δούρειος ίππος μέσα στην πατρίδα. Σε αυτούς που έρχονται να προστεθούν και οι διάφορες ΜΚΟ που όπως φαίνεται όλες χρηματοδοτούνται από περιέργεια ιδρύματα ακόμα και από την Τουρκία. Και μαζί με αυτούς, έχουμε την Τουρκία να μας κατηγορεί ότι ”πετάμε” στα νερά του Αιγαίου αυτούς τους ανθρώπους.

Η ακραία ρητορική θα μείνει ρητορική; Ή είναι προπαρασκευή γεγονότων?

Η επιθετική ρητορική συνεχίζεται και με την πρόσφατη συμφωνία  με τη Λιβύη νότια της Κρήτης, συνεχίζει να πιέζει την Ελλάδα χωρίς στρατιωτική εμπλοκή. Εδώ έχουμε την Τουρκία με τα μεγαλόπνοα σχέδιά της να οραματίζεται νέα Οθωμανική αυτοκρατορία, όμως στην πράξη ποιο είναι το αποτέλεσμα, στρατιωτικά θα κάνει κίνηση η Τουρκία, θέλοντας να γιορτάσει τα 100 χρόνια της Τουρκικής δημοκρατίας? όπως διατείνεται και ο πρόεδρός της? Θα τολμήσει η Τουρκία να κάνει κίνηση επί του πεδίου? Γνωρίζοντας ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ουκρανία και έτσι κατά το δικό της σκεπτικό θα μπορεί ανενόχλητη να επιτεθεί στρατιωτικά στην Ελλάδα? Ή νομίζει πως οι Έλληνες δεν θα πολεμήσουν, όπως δεν πολέμησαν το 1974?

Σε περίπτωση που βάση της παράνομης συμφωνίας με την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης η Τουρκία επιχειρήσει να περάσει εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας ή της Ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) η οποία είναι οριοθετημένη με την Αίγυπτο, τότε όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα εμπλέκονται, αυτό που διατείνονται πολλοί στρατιωτική και διπλωματικοί κύκλοι είναι ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει. Δηλαδή, σε περίπτωση που υπάρχει παραβίαση θα υπάρξει στρατιωτική εμπλοκή, και πέραν αυτού παραβιάζεται και η αποκλειστική οικονομική ζώνη της Αιγύπτου, οπότε έχουμε αμέσως-αμέσως μία εμπλοκή τεσσάρων κρατών, Αιγύπτου-Ελλάδος-Τουρκίας-Λιβύης, και μην ξεχνάμε πώς στην Λιβύη υπάρχουν συμφέροντα, και των Γάλλων και των Ιταλών, πρόσφατα οι Ιταλοί αναθέρμαναν το ενδιαφέρων τους, και για τον EastMed, όποτε θέλουν η περιοχή να έχει ήρεμα νερά, πέρα από τις αντιδράσεις του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Ε.Ε και μεμονωμένα κράτοι όπως της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμη: Ωρίων, το ελληνικό 4τροχο ηλεκτρικό ποδήλατο κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη 86η ΔΕΘ.

Διαβάστε ακόμη: Ο αγωγός EastMed θα ολοκληρωθεί έως το 2025?

Επίσης να μην ξεχνάμε και τα στενά του Σουέζ πριν δύο χρόνια όταν είχε μπλοκάρει η διώρυγα, το θυμάστε όλοι τι πρόβλημα προέκυψε με τις καθυστερήσεις των πλοίων, οπότε προστίθεται άλλο ένα πρόβλημα στην περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή σε περιοχή νότια της Κρήτης. Γιατί όλα τα πλοία βγαίνοντας από το Σουέζ κατευθύνονται δυτικά, οπότε περιπλέκεται η κατάσταση, εδώ είναι σίγουρο ότι ο διεθνής παράγοντας θα επέμβει νωρίτερα και δεν θα αφήσει την Τουρκία να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση, ας έχουμε υπόψιν και αυτό. Οι κινήσεις που κάνει η Τουρκία οποιαδήποτε κίνηση και να κάνει κι αν υπάρξει εμπλοκή από εμάς, θα διατείνεται ότι η Ελλάδα χτύπησε πρώτη, αυτό φαίνεται να είναι το αφήγημα της και αυτό επιδιώκει ο Ερντογάν.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό που θα πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που παραβιαστεί κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος να μην διαπραγματευτεί, να πάμε σε στρατιωτική εμπλοκή με τους γείτονες, γιατί όπως είδαμε και πιο πάνω ο κατευνασμός δεν βγάζει πουθενά, κάποια στιγμή η σύγκρουση νομοτελειακά με τους γείτονες θα γίνει. Οπότε πάρτε το απόφαση οι πολιτικοί, και όλοι οι Έλληνες είμαστε μαζί σας να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

Διαβάστε ακόμη: Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ρεύμα από την άσκοπη κατανάλωση.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν, ο ”ειρηνοποιός” που θέλει πόλεμο με την Ελλάδα.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi