Εθνικά Θέματα

Δένδιας: Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Στις κοινές δηλώσεις, τόσο ο Έλληνας όσο και ο Αιγύπτιος υπουργός έθεσαν ζήτημα νομιμότητας της συμφωνίας και εξέφρασαν τη βούλησή τους για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν υποσκάπτουμε την ασφάλεια της περιοχής» ανέφερε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη «να απαντήσει σε κάθε πρόκληση της Τουρκίας».

«Η πρόσφατη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας παραβιάζει τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών. Επαναλαμβάνω ότι οι προσωρινές κυβερνήσεις δεν μπορούν να συνάψουν διεθνή συμφωνία κανενός είδους» είπε ο Έλληνας υπουργός. Όπως εξήγησε, «η εντολή της κυβέρνησης της Λιβύης έχει λήξει εδώ και καιρό και δεν αντιπροσωπεύει τον λαό της Λιβύης».

Ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι η Τουρκία εκβιάζοντας την Λιβύη προσπαθεί να δικαιολογήσει ένα τερατούργημα. «Η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ταραχώδη κατάσταση στην Λιβύη. Χαίρομαι που αναγγέλλω όλοι οι εμπλεκόμενοι και η ΕΕ έχουν καταγγείλει το μνημόνιο που δεν έχει καμία νόμιμη βάση».

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή τους, συζήτησαν για την τουρκολιβυκή συμφωνία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκαν επίσης οι διαχρονικές στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας- Αιγύπτου, η Ανατολική Μεσόγειος και η Λιβύη.

Στη συνέχεια, έγιναν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών τη;ς Αιγύπτου, οι συνομιλίες κάλυψαν όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων και τρόπους ενίσχυσής τους, ενώ υπήρξε ανταλλαγή αξιολογήσεων και συντονισμός για περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi