Εθνικά Θέματα

Ο ύπουλος ρόλος των ΜΚΟ.

Παίζουν με την νοημοσύνη μας όχι μόνο οι Τούρκοι αλλά και  οι ξένοι, όπως για παράδειγμα η Νορβηγική ΜΚΟ που ασχολείται με τους πρόσφυγες, και η οποία παίρνει σαφή πολιτική θέση σε ένα εθνικό μας ζήτημα «καταδικάζοντας»  “την στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών”, ενώ το ζήτημα αυτό αφορά την Ελλάδα και κανέναν  άλλο.

Αυτό το περιστατικό ως γνωστόν, ήταν για την Άγκυρα “βούτυρο” στο ψωμί της, και ο τουρκικός τύπος αναφέρει την ΜΚΟ Aegean Boat Report η οποία ανέφερε: «Η μεταφορά στα νησιά αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού μπορεί να θεωρηθεί πρόκληση, καθώς αποτελεί παραβίαση των συμφωνιών της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947».

“Μετά την ανάρτηση της ΜΚΟ στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο  υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ανέφερε ότι « Έκθεση αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ  βοηθά στο λαθρεμπόριο προσφύγων και χρηματοδοτείται από την Τουρκία».

Η Νορβηγική ΜΚΟ διέψευσε τους ισχυρισμούς του Μηταράκη, αναφέροντας ότι :”Και οι δύο ισχυρισμοί του Μηταράκη δεν είναι αληθινοί. Είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι δεν το γνωρίζει αυτό. Πρόκειται για σκόπιμη διάδοση ψευδών πληροφοριών”, αναφέρει τουρκική εφημερίδα.

Η ουσία όλων αυτών ήταν ένας χάρτης των Τούρκων που δείχνει τα Δωδεκάνησα τα οποία θέλουν αποστρατικοποιμένα

Το παιχνίδι των Τούρκων σε αυτά ειδικά τα νησιά είναι τεράστιο και έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια με στόχο να αποστρατικοποιηθούν για να υλοποιηθούν μελλοντικά τα τουρκικά σχέδια.

Σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο Mustafa Kaymakçı, Πρόεδρος του “Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου”, είχε δηλώσει τον Μάιο του 2022, ότι τα ακίνητα των τουρκικών ιδρυμάτων, ειδικά στη Ρόδο και στην Κω, πουλήθηκαν και τα ονόματά τους άλλαξαν και είπε: Απαιτούμε να σταματήσει η πολιτική της πολιτισμικής γενοκτονίας που εφαρμόζεται στους Τούρκους της Κω”.

Όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα, η Άγκυρα, δεν θέτει μόνο Θέμα «τουρκικής μειονότητας» και περιουσιών με τις ευλογίες της Άγκυρας, αλλά εμπλέκει μέσα δημόσια ιδρύματα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε μια πρωτόγνωρη κίνηση, η οποία όπως όλα δείχνουν εκπορεύεται από το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο συντονισμένα  δημιουργεί θέματα σε Δυτική Θράκη και Δωδεκάνησα.

Για την ιστορία, οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες θεωρούν οι ίδιοι ότι είναι «Τούρκοι» στην καταγωγή, διότι δεν τους αναφέρει η συνθήκη της Λωζάνης, αφού τα Δωδεκάνησα ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα το 1948 με τα δεδομένα που ανέφερε η ιταλο-τουρκική συνθήκη του 1912, όταν τα νησιά είχαν περιέλθει στην κατοχή της Ρώμης.

Στην ουσία οι μουσουλμάνοι που ζουν σε αυτά τα νησιά, είναι Έλληνες πολίτες, αλλά με την συνδρομή της τουρκικής κυβέρνησης, απαιτούν να εφαρμόζεται ο τουρκικός νόμος επί ελληνικού εδάφους, σε μια χώρα μέλος της ΕΕ, ενώ θέλουν να μην συμμετέχουν στην εφαρμογή των φορολογικών νόμων που ισχύουν για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Κύρια προσπάθεια της Άγκυρας είναι να εγείρει θέμα μειονότητας στα Δωδεκάνησα για να το ανταλλάξει πιθανόν με κάτι άλλο στην συνέχεια έχοντας πάντα κατά νου το Καστελόριζο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία δημιουργεί ναυτική κοντά στην Αμμόχωστο, η οποία σε συνδυασμό με αυτές της Αλεξανδρέττας και της Μισράτας στην Λιβύη, θα ελέγχουν ολόκληρη την Α.Μεσόγειο ώστε να μην βλαφτούν τα τουρκικά συμφέροντα.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi