Εθνικά Θέματα

Ταυτόσημη η απάντηση του υπ. Εθν. Άμυνας με το υπ. Προστασίας του Πολίτη για την κυριαρχία της νησίδας στον Έβρο.

Η απάντηση που δόθηκε από το τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά μεερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγραφών από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως με θέμα «Κυριαρχία σε νησίδα στον Έβρο», είναι απόλυτα ταυτόσημη με την απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις 14 Σεπτεμβρίου. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Δεδομένων των συντεταγμένων που δόθηκαν από το τριμερές κέντρο επαφής Καπετάν Αντρέεβο και επιβεβαιώθηκαν από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, οι μετανάστες βρίσκονταν εκτός Ελληνικής Επικρατείας, αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Το παραπάνω ισχύει στο ακέραιο. Οι μετανάστες δεν βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, αλλά σε τουρκικό επί της νησίδος Κισσαρίου» προστίθεται στην ανακοίνωση. «Ως εκ τούτου, καμία ελληνική ομάδα δεν θα μπορούσε να παρέμβει σε αλλοδαπό έδαφος. Ειδοποιήθηκε αμελλητί η τουρκική πλευρά να προβεί στις αναγκαίες πράξεις στο έδαφός της. Αμέσως μόλις περιήλθαν σε Ελληνική Επικράτεια, οι μετανάστες περισυνελέγησαν κι έλαβαν την προσήκουσα μεταχείριση. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα από όλους σε αυτά τα ευαίσθητα εθνικά θέματα» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi

Η Άγκυρα: Θέτει θέμα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, με αφορμή θαλάσσια πάρκα.

e-enimerosi