Άρθρα Ρεπορτάζ

Γκρέιπφρουτ: Το παρεξηγημένο φρούτο που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Το γκρέιπφρουτ συμβάλλει στην αύξηση του ανοσοποιητικού συστήματος

Το γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, οι οποίες βοηθούν στην εύρυθμη και καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η πρόσληψη της βιταμίνης C (και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών) είναι απαραίτητη ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματός τους.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός των βιταμινών A και C, είναι καθοριστικός στη ρύθμιση  μείωσης του απαιτούμενου χρόνου ανάρρωσης στο ελάχιστο.

Βοηθά στην διαχείριση του σωματικού μας βάρους 

Η υψηλή περιεκτικότητα του εσπεριδοειδούς σε νερό, φτάνει στο 92%, καθιστώντας το γκρέιπφρουτ πολύτιμο για τον οργανισμό μας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από έρευνες.

Η κατανάλωση του φρούτου πρέπει να συνοδεύεται από μια υποθερμιδική δίαιτα. Το γκρέιπφρουτ, χάρη στις ιδιότητες του, βοηθά στην ρύθμιση του μεταβολισμού, στην γρήγορη απώλεια βάρους και διευκολύνει την πέψη.

Η απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα ενισχύεται και από την περιεκτικότητα του γκρέιπφρουτ σε κάλιο, όπως και σε ένζυμα που συμβάλλουν επιτάχυνση της εξάλειψης του λίπους.

Τα οφέλη του υγιεινού εσπεριδοειδούς στην υγεία μας

Το γκρέιπφρουτ είναι είναι επίσης γνωστό και για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Με τις βιταμίνες Α, Β, C, D, E και μέταλλα όπως το ασβέστιο, τον φώσφορο, το μαγνήσιο, αποδεικνύει ότι δίκαια του έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός του superfood. Τα οφέλη του φρούτου αποδεικνύονται σημαντικά για την υγεία μας.
Η βιταμίνη C που κυριαρχεί σε μεγάλο μέρος της περιεκτικότητας του γκρειπφρουτ, ως αντιοξειδωτικό και αποτελεί ασπίδα κατά του καρκίνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 1 μόνο γκρέιπφρουτ περιέχονται κατά μέσο όρο 68,8 mg.

Πηγή εικόνας: Google.

Αρνητικές επιδράσεις του γκρέιπφρουτ

Ωστόσο, υπάρχουν και οι αρνητικές επιδράσεις του φρούτου, οπότε η κατανάλωση του είναι απαραίτητο να μην ξεπερνά το μέτρο.

Πριν μερικά χρόνια, Ο FDA συνέστησε την προσοχή σε εταιρείες στην διάρκεια της φαρμακευτικής αγωγής, ώστε να μην παραλείπεται η αναγραφή των προειδοποιήσεων κατά της κατανάλωσης χυμού γκρέιπφρουτ ή βρώσης του, στο φύλλο οδηγιών, λόγω της αλληλεπίδρασης του γκρέιπφρουτ από ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα ή σκευάσματα.

Το αντιοξειδωτικό ξινό φρούτο συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού

Σύμφωνα με έρευνα, ο χυμός γκρέιπφρουτ βοηθά στη μείωση του κινδύνου ισχαιμικού εγκεφαλικού, λόγω της κατανάλωσης φλαβονοειδών, ενώσεων.

 Η συμβολή του γκρέιπφρουτ στη μείωση της αρτηριακής πίεσης 

Το κάλιο που βρίσκεται στο γκρέιπφρουτ συμβάλλει επίσης στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, μειώνοντας τόσο τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων, κάτι που είναι σημαντικό για τα άτομα με διαβήτη, καθώς και οι δύο είναι επιπλοκές της νόσου.

Το γκρέιπφρουτ και ο ρόλος του στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου

Το γκρέιπφρουτ λόγω της υψηλής, σε αντιοξειδωτικά περιεκτικότητας του, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της δημιουργίας και εξάπλωσης σχηματισμού ελεύθερων ριζών, αποτρέποντας την ανάπτυξη καρκίνου.

Τι έχουν δείξει τα στοιχεία από ορισμένες μελέτες

Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση του γκρέιπφρουτ χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από άτομα με μειωμένη νεφρική λειτουργία του ανοσοποιητικού. Ο κίνδυνος εμφάνισης μελανώματος είναι αυξημένος, λόγω της αλληλεπίδρασης του φρούτου από ορισμένα φάρμακα, οπότε καλό είναι να αποφεύγεται προκειμένου να μην υπάρξουν ορισμένες νεφρικές επιπλοκές.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με την κατανάλωση γκρέιπφρουτ

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε κάποια δίαιτα και δεν γνωρίζετε αν το γκρέιπφρουτ είναι το κατάλληλο  φρούτο για να ενταχθεί στην διατροφή σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Με την καθοδήγηση του, θα ενημερωθείτε εκτενώς για την αλληλεπίδραση του φρούτου με ορισμένα φάρμακα που τυχόν παίρνετε και για τυχόν παρενέργειες τους.

Πηγή 1:

Πηγή 2: 

Πηγή 3:

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi

Στόχος είναι οι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων!!!

e-enimerosi

“Δούρειος Ίππος” στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η άνοδος του DAVA και οι διασυνδέσεις με την Τουρκία.

e-enimerosi