Ψυχολογία

Θέλετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα;

Η ατμόσφαιρα του σπιτιού μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση, να ομορφύνει την ημέρα σας… Έτσι εκτός από τη διακόσμηση, πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα ωραία αρώματα.

Η λύση δεν είναι μόνο τα αρωματικά και τα κεριά, καθώς μπορεί να σας ταλαιπωρούν διάφορες δυσάρεστες μυρωδιές που δεν φεύγουν.

Εμείς βρήκαμε κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις για φυσικά αρωματικά που θα σας ξετρελάνουν!

  • Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι νερό με ξύδι και κανέλα ή γαρίφαλο ή κλωναράκια βανίλιας. Ανάψτε το μάτι και αφήστε το μερικά λεπτά να βράσει.
  • Τοποθετήστε φλούδες εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια) σε ένα ταψάκι, βάλτε στο γκριλ του φούρνου, ανάψτε το και αφήστε το λίγα λεπτά να ζεσταθεί. Έπειτα ανοίξτε την πόρτα του φούρνου για ένα λεπτό προκειμένου να απλωθεί η μυρωδιά σε όλη την κουζίνα.
  • Για τις μυρωδιές ψυγείου, σαπουνίστε το και περάστε το με ένα πανί βουτηγμένο στο ξύδι. Βάλτε μέσα στο ψυγείο ένα υφασμάτινο σακουλάκι με ωμό καφέ και αφήστε το μερικές ημέρες. Εναλλακτικά, βάλτε ένα ανοιχτό βαζάκι με μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
  • Για το μπάνιο, κλείστε την πόρτα, ανάψτε ένα σπίρτο ή δύο αν ο χώρος είναι μεγάλος και αφήστε το να καεί.
  • Για τις βαλίτσες σας, λίγες μέρες πριν τις χρησιμοποιήσετε, βάλτε στο εσωτερικό της κάθε μίας 2-3 κύβους ζάχαρη και ξανακλείστε τις. Η ζάχαρη θα απορροφήσει την υγρασία και η δυσάρεστη μυρωδιά μέσα στη βαλίτσα θα εξαφανιστεί.
  • Θέλετε και τα συρτάρια να μυρίζουν υπέροχα; Τοποθετήστε στο εσωτερικό τους ένα τούλι με αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιών.
  • Σακούλα ηλεκτρικής σκούπας: Αν βάλετε βαμβάκι με άρωμα και μετά την τοποθετήσετε στη συσκευή, κάθε φορά που θα την λειτουργείτε θα αναδύεται στον χώρο ευχάριστη μυρωδιά.
  • Δυσάρεστη μυρωδιά στα δωμάτια: Σε όποιο δωμάτιο πιστεύετε πως η μυρωδιά είναι δυσάρεστη μπορείτε να βάλετε μία κατσαρόλα με βραστό νερό και ξύδι στο κέντρο του δωματίου.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς να βρούμε κίνητρο και να πετύχουμε τους στόχους μας; Πολύτιμες συμβουλές #5

Χριστίνα Σιμοπούλου.

Πώς να βρούμε κίνητρο και να πετύχουμε τους στόχους μας; Πολύτιμες συμβουλές! #3

Γιατί οι ευτυχισμένοι άνθρωποι μυρίζουν διαφορετικά.

e-enimerosi