Κοινωνία Κόσμος

Γερμανία: Κάνναβη, θα νομιμοποιηθεί η χρήση της τελικά;

Δεν υπάρχει αμφιβολία: η κατασταλτική πολιτική για τα ναρκωτικά έχει αποτύχει σε γενικές γραμμές. Η μαύρη αγορά ευδοκιμεί, η κάνναβη είναι πιο εύκολη από ό,τι ορισμένα απαραίτητα φάρμακα και πολλοί έμποροι προσφέρουν 24ωρη βοήθεια με την παράδοση ταξί.

Η ποινικοποίηση είναι το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα υποστήριξης για τη διεθνή μαφία ναρκωτικών. Ταυτόχρονα, η επιβολή του νόμου κοστίζει στο κράτος χρόνο και χρήμα, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα. Η κάνναβη σίγουρα δεν είναι αβλαβής, αλλά σε σύγκριση με τα νόμιμα ναρκωτικά το αλκοόλ και τον καπνό, οι κίνδυνοι για την υγεία είναι απολύτως διαχειρίσιμοι. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να παραμελούνται, ειδικά στους εφήβους. Επομένως, τα αυστηρότερα όρια στην κατοχή, την αγορά ή την καλλιέργεια και τα ανώτατα όρια για το περιεχόμενο THC, που περιλαμβάνονται σε μια πρώτη έκδοση των κυβερνητικών κατευθυντήριων γραμμών, έχουν νόημα — τουλάχιστον σε δοκιμαστική περίοδο.

Οι Πράσινοι και το FDP, που αρχικά απέρριψαν τους κανονισμούς που πρότεινε ο Υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ ως υπερβολικά περιοριστικοί και ώθησαν να προχωρήσουν σε αλλαγές, έκαναν κακό στην αποποινικοποίηση που είχε καθυστερήσει. Με συνολική νομιμοποίηση, η Γερμανία ανοίγει επιτέλους νέους δρόμους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο συνασπισμός των φαναριών εξαρτάται από την Επιτροπή της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σύμφωνα με την ερμηνεία της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία μόνο μια κρατικά ρυθμιζόμενη αγορά κάνναβης μπορεί να εγγυηθεί την προστασία της υγείας. Θα ήταν σοφό να προχωρήσουμε προσεκτικά στην αρχή αντί να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε αμέσως το καθαρό δόγμα της νομιμοποίησης.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi